avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul procentual prin notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul procentual prin notar

Buna ziua!
Doresc sa fac partajul unui apartament de 4 cam si a garsonierei,fiind deja evaluate de notar. Eu raman in garsoniera si am dreptul la un procent din apartament .
In urma divortului cum aflu ce procent imi revine din apartament?
Acest calcul procentual se poate face prin notariat??
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:27, 18 Februarie 2013
Daca apelati la partajul facut amiabil la notar, prin intelegere intre parti se face partajul. Partajul se face in cazul dvs cu atribuire de bun si sulta, caci garsoniera valoric este inferioara apartamentului cu 4 camere. Aeasta sulta se stabileste de parti de comun acord, fie luandu se in considerare valorile imobilelor luate din grila de expertiza imobiliara pt uzul notarilor , fie daca vreti apeland la un expert imobiliar care sa faca o evaluare a celor doua imobile.
Daca contributia la achizitionarea celor doua imobile a fost egala , sulta va acoperi diferenta intre garsoniera si cele 4 camere, daca contributia nu a fost egala , prin acordul partilor sulta va fi mai mica sau nu va fi deloc, sa zicem de exemplu ca apartamentul a fost cumparat din banii proveniti ca dar de la parintii copartasului in lotul caruia Cade apartamentul. Repet sulta o stabilesc partile tinand cont de valoarea bunurilor, contributia la achizitionarea acestora. Pe de alta parte se prezuma ca toate bunurile achizitionate in timpul casatoriei se stapanesc de soti in cote parti egale de 1/2.
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort sorin2holban sorin2holban Buna ziua, Am si eu o problema. Am divortat, iar acum urmeaza partajul. Inaintea casatoriei cu sotia de care am divortat, am detinut o garsoniera, bun ... (vezi toată discuția)
Divort si credit ipotecar mirelap mirelap Buna ziua, Am si eu o problema...mai delicata... Saptamana viitoare am primul termen de judecata in cadrul unui proces de divort. Problema mea este legata ... (vezi toată discuția)