Buna ziua!
Doresc sa fac partajul unui apartament de 4 cam si a garsonierei,fiind deja evaluate de notar. Eu raman in garsoniera si am dreptul la un procent din apartament .
In urma divortului cum aflu ce procent imi revine din apartament?
Acest calcul procentual se poate face prin notariat??
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Daca apelati la partajul facut amiabil la notar, prin intelegere intre parti se face partajul. Partajul se face in cazul dvs cu atribuire de bun si sulta, caci garsoniera valoric este inferioara apartamentului cu 4 camere. Aeasta sulta se stabileste de parti de comun acord, fie luandu se in considerare valorile imobilelor luate din grila de expertiza imobiliara pt uzul notarilor , fie daca vreti apeland la un expert imobiliar care sa faca o evaluare a celor doua imobile.
Daca contributia la achizitionarea celor doua imobile a fost egala , sulta va acoperi diferenta intre garsoniera si cele 4 camere, daca contributia nu a fost egala , prin acordul partilor sulta va fi mai mica sau nu va fi deloc, sa zicem de exemplu ca apartamentul a fost cumparat din banii proveniti ca dar de la parintii copartasului in lotul caruia Cade apartamentul. Repet sulta o stabilesc partile tinand cont de valoarea bunurilor, contributia la achizitionarea acestora. Pe de alta parte se prezuma ca toate bunurile achizitionate in timpul casatoriei se stapanesc de soti in cote parti egale de 1/2.