Buna ziua ! Tatal meu a decedat acum 4 ani .Am dezbatut succesiunea ( mostenitori : mama , eu si o fata din prima casatorie a tatalui meu ) .Bunul partajabil -un apartament cu 2 camere in Constanta .Sora mea vitrega aflata in strainatate a cerut sa vindem apartamentul : nu ne-am inteles ....Astazi am primit de la judecatorie o instiintare prin care aflam ca sora mea vrea sa iasa din indiviziune si ca a achitat o taxa de timbru pentru masa partajabila evaluata la 65000 lei .
Intrebare : ce inseamna iesirea din indiviziune si cum ne afecteaza pe mine si mama aceasta ?
-de ce apartamentul a fost evaluat la 65000 lei -pentru carea achitat taxa( un apartament in centrul Constantei nu este atat de ieftin !!!!???
Asteptam raspunsul urgent ...santem f speriate ...............multumim !!!:
mariana55-ro,
Aşa cum am scris mai sus (din păcate, nu mi-a răspuns nimeni) mă voi afla şi eu foarte curând într-o astfel de situaţie de împărţire a unui teren şi de aceea urmăresc cu atenţie toate topicurile pe această temă. Vroiam să vă întreb : apartamentul pe care-l deţineţi, înainte de efectuarea succesiunii, nu aparţinea atât tatălui dvs., cât şi mamei? În aceste condiţii, masa partajabilă (deci ceea ce a aparţinut tatălui dvs.) ar fi jumătate din apartament şi poate de aici provine suma de 65.000 lei (adică evaluarea să fie, în fapt, 130.000 lei, însă mama dvs. deţine jumătate, iar ceea ce urmează să moşteniţi rudele înseamnă cealaltă jumătate)?
Mostenire, sulta
alexa99
Am mostenit in urma decesului unuia dintre parinti o parte dintr-un apartament. Cum pot intra in posesia banilor care reprezinta valoarea acestei parti, avand ... (vezi toată discuția)