avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... interpretarea legii somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

interpretarea legii somajului

In conformitate cu legea 76 /2002 , art. 17 , 2 (a) , modificata prin legea 107/2004 art. 17 , 4 (a) la dreptul de somaj sunt mentionati si absolventii unei scoli care au varsta mai mare ( sau minima , in conf. cu modificarea ) de 16 ani si care in termen de 60 zile nu au reusit sa-si gaseasca un post de lucru . Intrbarea mea este daca inregistrarea la DMPS locale trebuie facuta in termen de 60 zile sau dupa 60 zile ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:33, 16 Septembrie 2012
In termen de 60 de zile de la absolvirea unuei forme de invatamant acreditat de ministerul educatiei.
1. Inregistrarea la Agentia de Somaj (ALOFM, AJOFM) se face in maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii formei de invatamant.

2. Daca in aceste 60 de zile nu i se ofera sau nu gaseste un loc de munca va primi indemnizatia de somaj de 250 lei pe luna timp de 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj. anusca_tc anusca_tc Buna ziua, vreau sa stiiu daca am dreptul la somaj. Am terminat facultatea anul trecut dar licenta mi-am luat-o in februarie anul acesta, de atunci am incercat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj jetli jetli Buna ziua! Am o intrebare, iar din Legea 76/2002 nu ma pot lamuri. Am terminat liceul in 2011 si nu am depus atunci dosar pentru indemnizatia de somaj. Vreau ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolvent de master Loredana_84 Loredana_84 Poate un absolvent de master sa beneficieze de indemnizatie de somer (daca depune actele in termen de 60 zile de la absolvirea formei de invatamant), atata ... (vezi toată discuția)