avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil pentru asociat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil pentru asociat

buna ziua,
sunt unul din cei patru asociati intr-o firma si am nascut la sfarsitul anului 2008 si am venituri numai din dividende ca asociat. in firma sunt si administrator dar nu am nici un contract de administrare sau venituri ca administrator. dividendele sunt impozitate 16% si suma este retinuta de catre firma. nu sunt salariata pe firma eu imi platesc contributiile FNUASS la sanatate 6,5%si sunt asigurata si la casa de pensii unde am depusa si cartea de munca. am luat si adeverinta de la cas ca nu am beneficiat de concediu post si pre natal .
intrebare: beneficiez de indemnizatia de crestere ? si cam ce documente imi sunt necesare.

va multumesc mult de tot
Cel mai recent răspuns: catalina.apostu , utilizator 11:26, 19 Martie 2009
buna. si eu sunt cam intr o situatie asemanatoare. sunt asociata cu sotul meu doar ca firma noastra nu are profit deci nu se pune problema de dividende. eu sunt si angajata la firma, deci am drepturi ca orice angajat, am contract de munca si toate platile la zi. cand am fost cu dosarul ptr indemniz mi s a spus ca calitatea de asociat nu imi da dreptul la indemniz si ar trebui sa ies din asociatie. tu cum ai rezolvat pana la urma. eu o sa merg din nou luni cu toate actele si sper sa mi le aprobe ptr ca nu scrie nicaieri ca nu poti fi si asociat. toate cele bune si sanatate la mamica si bebel.
buna,
eu m-am dus la sect 4 de 2 ori si de fiecare data mi-au cerut alte acte. Dar in cazul tau nu trebuie sa renunti la calitatea de asociat. La calculul indemnizatiei SE IAU IN CALCUL TOATE VENITURILE SUPUSE IMPOZITULUI deci tu ai calitate si de angajat si de asociat si trebuie sa fie luate in calcul toate veniturile.
dar o sa te tin la curent cu ce iti trebuie la dosar ca asociat
@ vavaly2007
Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se intelege: venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege.
Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
Veniturile care se iau in calcul sunt cele obtinute in ultimul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni.
Va rog sa-mi spuineti cum se calculeaza veniturile din dividende. Sotul meu a inreg divid in 2007, a platit impozit in 2007 dar abia in anul fiscal 2008 acestea au fost repartizate(atunci au fost bani). mai exact in lunile ian, febr, mart, apr, mai, iunie. eu o sa nasc in august 2009. cum se considera venit, in anul in care s-a platit impozitul, sau in anul in care au fost repartizate dividendele? suma anuala se imparte la 12 luni? multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului mikey33 mikey33 Asi dori sa stiu care alte venituri mai sunt luate in calcul pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.De exemplu venitul din dividente sau ... (vezi toată discuția)
Asociat unic-angajat pe firma lui suciugeorgeta suciugeorgeta Un administrator de firma poate fi angajat pe firma lui ca director general??? (vezi toată discuția)
Administrator firma si indemnizatie ccc giacris giacris Stiu ca s-a tot discutat pe aceasta problema, insa nu sunt lamurita deloc. Un administrator care este si asociat la o societate comerciala si nu este angajat ... (vezi toată discuția)