avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Magazin mobila second hand
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Magazin mobila second hand

Pentru a vinde mobila second hand adusa din Germania, ce acte sunt necesare? Este nevoie de factura pentru achizitia marfurilor? Cum se tine evidenta contabila la un astfel de magazin?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:05, 16 Septembrie 2012
La cumpararea marfii din Germania se va elibera factura daca achizitionati marfa de la persoane juridice sau puteti sa aveti propriul centru de colectare de la persoane fizice caz in care folositi un borderou de achizitie.

In Romania se intocmeste nota de intrare-receptie, raport de gestiune, la vanzarea marfii se elibereaza bon fiscal etc. Nu e nimic special.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rjip mod completare si nelamurire achizitie de la persoane fizice ncris78 ncris78 Va rog sa imi spuneti ce cheltuieli se trec/nu se trec in RJIP. Este vorba despre un magazin de mobila second-hand, cu un angajat, neplatitor de TVA, cu ... (vezi toată discuția)
Magazin second hand Madalina Pascu Madalina Pascu Va rog sa ma ajutati cu un magazin second hand...marfa se achizitioneaza la kilogrram si se vinde la bucata(asta dupa ce cantareste fiecare bucata in ... (vezi toată discuția)
Revanzare produse achizionate prin licitatii electronice ncris78 ncris78 Un SRL sau o PFA poate pune in vanzare obiecte achizitionate prin licitatii pe diverse site-uri de acest gen (gen Ebay)? Sau obiecte colectate/cumparare de la ... (vezi toată discuția)