avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare imprumut societate
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare imprumut societate

Buna ziua , am urmatoarea problema:
Sunt actionar cu 25% la o soc. com pe care am imprumutat-o cu 20.000 lei. Am vrut sa ma retrag din soc si am obtinut hotarare in instanta cu dreptul de a-mi incasa banii. Problema este ca intre timp administratorul societatii a mutat toate masinile pe alta firma , firma noastra are tot mai multe datorii si in prezent nu am ce sa execut . Pe firma in cauza nu sunt alte imobile sau mijloace fixe decat 3 autoturisme in leasing. Toate celelalte autoturisme le-a vandut pe cealalta societate.
Ce am de facut ? Executorul judecatoresc spune ca este o pierdere de bani si timp daca peune in executare sentinta deoarece nu avem ce executa si daca ii cerem insolventa "ii facem un bine"
Chiar nu mai stiu ce sa fac.....Sunt disperata....
Cel mai recent răspuns: carmencoltea , utilizator 20:19, 16 Septembrie 2012
nu puteti cere insolventa, pragul minim e de 45.000.
Puteti cere anularea contractelor de vanzare a autovehiculelor catre cealalta firma pentru ca vanzarile au fost facute in dauna creditorilor. Apoi solicitati sechestru si puneti in executare, dupa ce castigati procesul.
Asta va dura ceva timp.

Ia verificati pe portalul instantelor daca firma e in insolventa acum. Daca este, faceti declaratie de creanta sa va inscrie pe tabel.
Intrati pe: [ link extern ] /


- dati click pe judetul in care are sediul societatea. Apoi dati click pe Tribunalul Comercial (Specializat). Daca nu exista Tribunalul Specializat, dati pe "Tribunal". La "parti" scrieti numele societatii si verificati in dosare daca e vreunul cu "procedura insolventei" unde societatea este "debitor".
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2012
Mihaela Enache, Avocat
firma nu e in indolventa acum
nu reusesc sa fac rost de actele de vanzare -cumparare ale autovehicolelor(am somat firma in scris, am cerut in scris administratiei financiare copii ale actelor si am fost refuzat deoarece nu pot furniza informatii decat administratorului soc. )
stiu ca le-a vandut deoarece autoturismele au alte nr, de inmatriculare si mi-a confirmat verbal si adm societatii , dar eu nu mai am acces la actele societatii
Nu stiu cui sa ma adresez sa fac rost de actele de vanzare , am o sentinta in mana si nu ma ajuta cu nimic . Am uitat sa va zic ca firma mai are datorii si la alti furnizori dar care nu depasesc 45.000 lei.
nu va trebuie contractele. Le numiti generic in actiune. Instanta va emite adresa la Serviciul de Inmatriculari sa depuna inscrisuri privind transferul dreputului de proprietate, pe de-o parte, iar pe de alta parte solicitati instantei sa citeze parata societate cu mentiunea depunerii copiilor de pe contractele de vanzare asupra autovehiculelor.

mai puteti incerca ceva. Daca stiti ca exista clienti ai societatii ce in mod periodic platesc catre societate sume de bani, mergeti la executor, ii indicati si executorul va pune poprire, adica ii va obliga pe acestia sa duca banii la executor, nu la societate.
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2012
Mihaela Enache, Avocat
din pacate toti clientii platesc la societatea noua care seamana foarte bine in denumire cu societatea veche, plus ca pe societatea veche mai sunt datorii la stat si am inteles ca statul are prioritate
in procedura insolventei are prioritate, altfel nu. Altfel exista regula "care vine primul, ia".

Alte discuții în legătură

Insolventa sangeta sangeta Buna ziua, O societate poate intra in insolventa daca are datorii doar la bugetul statului si asigurarilor soc., in suma de doar 2500 lei ? daca da, care ... (vezi toată discuția)
Insolventa faliment rica_camelia rica_camelia am avut un srl pina in 2010 la data de 31 aprilie l-am vindut cu tot cu datorii de 35000 ron iar pe la sfirsitul anului am primit hirtie de la tribunal prin ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante stefaniulian stefaniulian Cum recuperez contravaloarea unei facturi,de la o societate care si-a cerut in adunarea generala declansarea procedurii de insolventa dar nu s-a dat hotararea ... (vezi toată discuția)