Sunt intr-un divort urat din 3 mai. Suntem separati din 16 decembrie 2011.Avem un minor de 1 an si 10 luni impreuna. El este in concediu paternal , dar copilu sta o saptamana la mine si una la el. Nu mi-a dat nimic la copil nici macar o pereche de sosete. A trebuit sa ii cumpar tot. Intre timp imi cere jumatate din alocatia copilului pt ca aceasta intra pe cardul meu. Nu mi se pare normal ca el sa cheltuie banii care ii primeste pt cresterea copilului cu prietena lui (care inca nu a implinit 18 ani si el are 26) si sa imi ceara si mie jumatate din alocatie. El zice ca asa e corect pt ca sta jumatate de luna la el si jumatate la mine. Urmatoarea infatisare e cu martori in 27 septembrie. El nu vrea copilul, pt ca nu este vazut niciodata cu el, decat atunci cand mama lui e la lucru. In restul timpului este cu ea copilul si el este cu prietena lui. Pe langa asta mama lui ma ameninta mereu ca ma da in judecata pt banii lui din Afganistan (este soldat) , ca ar avea dovezi ca eu i-am cheltuit. Banii nu i-am cheltuit eu, cardul a fost pe mana lui din a 3-a zi de cand a ajuns acasa. Pe langa asta am avut un extras bancar care ia dovedit cati bani erau pe card in momentul in care a ajuns in posesia lui. Pe langa asta tot "doamna" in cauza ma ameninta prin rudele sau cunostintele mele ca are ea grija sa fiu decazuta din drepturile parintesti. Sincera sa fiu nimeni nu pare a face nimic in privinta asta si deja nu mai inteleg ce se poate si ce nu se poate in tara si sistemul nostru. De cand are bunica mai multe drepturi ca mama biologica? In plus copilul meu are mereu probleme cu stomacul si refuza mancare normala pt varsta lui asta pt ca ei ii dau multe dulciuri si prea multe fructe care ii deranjeaza tot sistemul, plus mancaruri neadecvate varstei lui: prea condimentate, carne de porc, prajeli. Pe langa asta il pupa pe gura. Si asta mi se pare neigienic. Nu ma Pot intelege cu ei de nici o culoare. In plus sunt niste minicinosi si prin asta influenteaza intreaga lume in jurul meu. Norocul meu ca am sprijinul familiei. Ce sanse am sa castig acest proces? Ca pana acum nu m-am speriat dar incep sa imi fac griji. Va multumesc.
Vreau sa imi pot lua copilul. E foarte derutat cu programul acesta de 1sapt la unu si 1 la altu. Sa nu mai fiu jignita de soacra-mea, si facuta de rusine la toate cunostintele prin minciuni. Si sa incetez sa imi platesc sotul ca sa se poata distra.
Nu stiu ce relatii aveti cu sotul dar modalitati juridice se pot gasi.
Va trebui insa sa deschideti un proces sau sa deschida el un proces.
Sfatul meu ar fi sa incercati sa va consultati cu un avocat pentru a intelege ce drepturi aveti si toate circumstantele de fapt si de drept care pot exista intr-un proces.
Procesul e deschis. IN 3 mai am avut prima infatisare. A 4-a v-a fi in 27 septembrie. Am o avocata dar nu pare foarte interesata de situatie. Cu sotul meu is intr-o relatie, nicicum sa fiu sincera. Problema nu este el , este mama lui ca il influenteaza si daca stau sa ma gandesc si el ca o asculta mereu si face tot ce spune ea. Avocata nu mi-a dat nici un raspuns concludent pana acum. Procesul l-am intentat eu, si el a depus o declaratie mincinoasa ca el si mama lui s-au ocupat de copil pana in prezent. Ceea ce nu este adevarat si pot dovedi asta.
Va rog lamuriti-ma!
ella_11
Buna ziua,am si eu nevoie de niste raspunsuri sau mai bine spus trebuie sa ma lamuresc in niste privinte.
Iata pe scurt povestea: sunt cu un barbat care are ... (vezi toată discuția)
Custodie
pop_maria
mama cu un copil din afara casatoriei.....copilul poarta numele mamei.....ii este incredintat prin hot def psre crestere..etc.....va pleca sa lucreze sezonier ... (vezi toată discuția)