avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie

mama cu un copil din afara casatoriei.....copilul poarta numele mamei.....ii este incredintat prin hot def psre crestere..etc.....va pleca sa lucreze sezonier si poate va ramane definitiv sa lucreze acolo.....ii va lasa mamei copilul in grija (facandu-i si o imputernicire in acest sens)...copilul va veni in vacanta acolo pentru aprox o luna....si mai apoi va ramane si definitiv acolo daca mama isi muta acolo (in afara tarii) domiciliul ...........tatal biologic ameninta ca va cere custodia copilului (daca mama pleaca la munca)...va intenta proces parintilor acesteia.....este pura sicana ..o sicana care pare ca nu vrea sa inceteze din partea lui... ce sanse ar avea o asemenea persoana sa obtina custodia unui copil pe care nu l-a crescut deloc...si mai ales ce ar trebui sa faca mama in cazul in care el va incerca sa faca asa ceva ...si probabil o va face pt ca de fapt asta urmareste...sa o faca sa plateasca avocati..sa fie stresata...agitata...si probabil sa renunte la slujba si sa se intoarca de teama ca si-ar pierde copilul (santaj emotional)....ii incurca efectiv viata.....multumesc
Cel mai recent răspuns: pop_maria , utilizator 15:49, 10 Aprilie 2011
luati copilul cu dvs si nu va mai poate santaja cu nimic.
Tatal biologic nu are in acest moment nici un drept asupra copilului, daca acesta nu a fost recunoscut si, deci, nu-i poarta numele.
tocmai ca...nu poarta numele de familie al tatalui pentru ca nu au fost casatoriti vreodata.....a ajuns sa-l recunoasca pentru ca mama a insistat gandindu-se ca ar fi bine ca copilul sa stie cine ii este tata (mare greseala)...deci copilul este recunoscut......tatal in schimb cauta mereu motive ca sa o atace pe mama(mai ales emotional).....face lucrurile de asa natura ca el sa iasa in avantaj...totul cu premeditare....dupa 3 ani timp in care i-a "pasat" asa cat a "putut" de copil acum dintr-o data el este tatal ranit(s-a plans tuturor prietenilor comuni sau nu) se victimizeaza intr-una.....gaseste momentul oportun cand nu exista martori (decat copilasul si mama) si s-a ajuns chiar la a o ameninta cu moartea si cu faptul ca regreta ca nu i-a luat mai demult gatul.....are castigat program de vizita si acum ameninta ca daca pleaca sa lucreze(ea lucreaza sezonier) lasand copilul in grija mamei materne va cere incredintarea copilului (facand-o astfel pe mama sa treaca din nou printr-un chin emotional facand-o sa renunte la serviciu pentru a se intoarce langa copil.....sa o lase practic fara serviciu, fara bani si automan in dificultatea de a plati iar avocati...si asa mai departe. ce ii recomandati.....exista vreo cale de a solutiona problema asta in vreun fel....o solutie radicala si mai ales legala....va rog mult o solutie care sa puna capat unei asemenea mizerii.......daca ar cere tatal copilul printr-o ordonanta presedentiala ...legea i l-ar da lui imediat cum se procedeaza
Din toate spetele pe care le-am citit (v-o spun pentru ca sunt intr-o situatie similara, eu aflandu-ma chiar in proces, in calitate de parata..) "tatal biologic" va primi cu siguranta un program de vizita (weekend, vacante, etc.).
Ramane insa sa demonstrati ca prin plecarea dvs. doriti sa creati un viitor copilului, ca aveti unde sta (eventual aduceti acte de inchiriere a unei locuinte), ca aveti un venit, etc.
Mi-e greu sa cred ca va obtine "tatal biologic" custodia copilului.
Am citit despre cazuri de divort, cand mama s-a stabilit cu copilul in alta tara, dar tatal a obtinut dreptul sa ia copilul in vacanta de iarna (o saptamana) si vara (o luna), ca o 'compensare' a timpului pe care nu si-l poate petrece cu acesta.
Daca dvs. sunteti in prezent plecata, iar copilul sta cu bunica materna, e putin mai "complicat".
Trebuie sa aveti un avocat bun si ff mult noroc la proces (eu, de ex., ma confrunt cu o "antipatie"din partea judecatorului). Dar ce trebuie sa retineti, este ca tatal va avea sigur un program de vizita.

Un avocat de pe site va va putea spune mai multe.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodi comuna versus custodie unica ameliamutu ameliamutu Buna ziua, As avea o serie de nelamurirui vis a vis de noul cod civil. Pe sentinta de divort este scris :\" incredintarea minorului spre crestere si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ce se poate face in cazul in care un minor nu dorește ... Irina E.B Irina E.B Buna ziua. Ce se poate face in cazul in care un minor nu dorește să vină în vizită/ să doarmă, pentru perioade scurte de timp la tatăl său din cauza ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica maria_luiza maria_luiza in ce masura poate ajuta cererea unei expertize psihiatrice intr-un proces civil in care disputa principala se da pentru castigarea in aparenta a unui ... (vezi toată discuția)