avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodi comuna versus custodie unica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodi comuna versus custodie unica

Buna ziua,
As avea o serie de nelamurirui vis a vis de noul cod civil.
Pe sentinta de divort este scris :" incredintarea minorului spre crestere si educare la mama" acest lucru inseamna custodie unica la mama?
Sentinta a fost data in luna august si in fata autoritatii tutelarea am stabilit un program de vizita al minorului( un weekend la 2 sapt , vacante si sarbatori)
In contextul noului cod civil care am inteles ca nu se aplica retroactiv daca tatal ar deschide proces pentru custodie comuna ce ar putea obtine mai mult?
Mentionez ca eu il tin la curent asupra evolutiei copilului, l-am invitat la evenimentele de la gradinita ale acestuia si ii permit ori de cate ori doreste sa comunice cu copilul in afara zileleor in care este la el. insa el doreste control asupra vietii mele .
Refuza sa imi dea acordul sa plecam din tara in concediu, refuza sa imi plateasca pensia alimentaara la timp si imi cere socoteala pt aceasta inca dinainte sa o vireze si tot felul de sicane
I se poate acorda un program mai mare de vizita? ce alte drepturi i se mai pot acorda prin acest nou cod civil? trebuie sa-i dau vreun raport financiar asupra modului in care aceasta pensie alimentara a copilului esete cheltuita( suma este modica in contextul cheltuielilor cu un copil )
Ma intereseaza fosrte tare sa stiu ce mai poate obtine in plus fata de cea m stabilit de comun acord ca sa stiu la ce sa ma astept si cum sa eactionez deoarece a inceput sa ma ameninte si sa ma sicaneze ca pe vremea cand eram casatoriti.
Multumesc ca existat si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:49, 16 Ianuarie 2012
singurul nostru sfat este sa stati linistita si in caz de nevoie sa apelati la un avocat. Pana atunci nu va pierdeti timpul si energia in scenarii si probleme pe care nu le aveti inca.
Pana atunci, nu aveti nevoie de acordul tatalui pt a pleca in vacante in afara tarii cu copilul, iesiti in baza hotararii prin care aveti copilul in incredintare.
Nu aveti obligatia sa-i dati socoteala pe ce cheltuiti exact pensia.. se cheltuie pt intretinerea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile minorului claugeorgy claugeorgy buna ziua as dori sa ma ajute si pe mn cineva cu o nelamurire. eu sunt divortata am un copil de 13 ani tatal e obligat la pensie de intretinere si avem si un ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna florin_tata florin_tata Ma intereseaza in mod deosebit aceasta problema . Prin sentinta judecatoreasca am obtinut programul de vizitare al fetitei asa cum l am cerut ( am cerut ... (vezi toată discuția)
Orele de vizita(dupa divort) anaida_cristina anaida_cristina Ce se intampla daca nu respect programul de vizita pt ca tatal sa isi vada copilul,stabilit de judecator in urma unui divort.Eu am obtinut custodia copilului ... (vezi toată discuția)