avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia comuna

Ma intereseaza in mod deosebit aceasta problema .
Prin sentinta judecatoreasca am obtinut programul de vizitare al fetitei asa cum l am cerut ( am cerut incredintarea minorei si in caz nefavorabil, program de vizita), dar de fiecare data cind trebuie sa duc fetita la mama, aceasta plinge si nu o pot scoate din casa decit daca o pacalesc , in sensul ca ii spun ca mergem sa o vedem pt ca si mamei ei ii este dor de ea.
Va rog sa mi spuneti daca e mai bine sa apelez la DGASPC pt a se realiza un raport de evaluare si aceasta situatie sa fie analizata de personal calificat si ulterior sa redeschid procesul pentru reincredintare sau pe varianta de custodie comuna care sincer nu stiu ce prevede si in ce consta.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:56, 24 Septembrie 2011
Da, puteti cere o expertiza psihologica.

Custodia comuna care va fi aplicata in Romania va fi o custodie comuna legala, adica copilul va avea resedinta la un parinte „custodian primar” iar parintele custodian secundar va avea drept de vizita, va trebui sa isi dea acordul in majoritatea problemelor ce tin de minor.
va sfatuiesc sa cititi discutia de speialitate
www.avocatnet.ro/content/for...

noul cod civil nu prevede custodia comuna
Faptul ca in Codul Civil nu i se spune custodie comuna ci Autoritate parinteasca nu inseamna ca nu este o custodie comuna legala, cum i se spune in Quebec sau vestul europei.

Prin custodia comuna legala copilul are domiciliul la un singur parinte (parinte custodian primar) el ocupanduse de copil iar celalalt parinte (custodian secundar) avand un drept de vizita conform hotararii instantei. Deci in Romania nu se va aplica custodia comuna fizica ci custodia comuna LEGALA, adica daca parintele custodian primar (parintele care are copilul) vrea sa il plece cu el in vacanta in Spania nu va putea sa il scoata din tara decat cu acordul parintelui custodian secundar fata de situatia actuala cand parintele care are custodia unica poate sa il scoata din tara pe minor fara acordul celuilalt parinte care nu are custodia.

Deci Noul Cod Civil nu acorda o custodie comuna FIZICA dar acorda o custodie comuna LEGALA, acordand mult mai multe drepturi parintelui care nu are copilul spre crestere.
Incercati pe o custodie comuna, dupa cum o numiti.
Este trist ca minora plange...
Sunteti obligat de situatie sa va judecati...pe noul cod...
Poate ca ar trebui sa va angajati si avocat intrucat instantele nu sunt deloc familiarizate cu noul cod si avocatii vor avea un rol deosebit in aceste conditii...
Fara avocat daca va judecati si pierdeti pe noul cod...va dura ani de zile pana sa rezolvati problema...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin acord cu copil minor, program vizita, pensia alimentara vrobu vrobu Sotia mea a hotarat sa divortam si am dori sa o facem prin acord. Copilul are 11 luni si eu nu pot renunta la el. Probabil fiind asa mic, cu sau fara acordul ... (vezi toată discuția)
Rejudecare custodie comuna minor marijuan marijuan Buna ziua Este posibila rejudecarea custodiei minorului in varsta de 8 ani, prin prsma noului cod civil, astfel incat autoritatea parinteasca sa fie ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor lilicu lilicu - pe vechiul cod minorul a fost incredintat mamei , tatal cu drept de vizita - mama se recasatoreste si pleaca cu minorul din tara fara sa anunte tatal - ... (vezi toată discuția)