avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Card de credit pe persoana fizica neplatit, ma poate ...
Discuție deschisă în Executare silită

Card de credit pe persoana fizica neplatit, ma poate executa banca pe persoana juridica?

Buna ziua.
Am un card de credit descoperit in valoare de 10.000 ron la care expira termenul contractual de 2 ani pe 29 septembrie 2012 si momentan nu dispun de lichiditati pentru a-l achita. Nu am nici un imobil sau bun pe numele meu, insa sunt asociat 50% si unic administrator intr-o societate comerciala nou infiintata (5 luni) pe care s-a deschis un salon de coafura si care functioneaza.
Intrebarile sunt urmatoarele:
Ma poate executa banca luandu-mi partea din salon?
Exista posibilitati reale sa negociez cu banca si sa transforme datoria in rate lunare fixe sau sa prelungesc contractul cardului de credit in aceleasi conditii?

Multumesc anticipat,
Adriana Olar
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 10:51, 17 Septembrie 2012
Buna ziua,
Cardul poate fi prelungit, daca va platiti dobanda macar, nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Executorul va poate pune poprire pe dividentde, sau va pot scoate la vanzare partile sociale ( asta daca nu aveti un avocat bun care sa motiveze o contestatie la executare impotriva executarii partilor sociale).
In principiu se executa orice care genereaza venituri cu care se poate stinge creditul restant. Cu privire la renegociere in general bancile accepta, este o solutie mai buna pentru ei decat o executare silita care poate aduce sau nu destui bani pentru stingerea creditului. Mai mult o reesalonare pentru banca inseamna obtinere de bani dintr-o noua dobanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descoperire cont drgaby drgaby Buna ziua, as dori sa va supun atentiei urmatoarea problema, in speranta ca voi primi cateva sfaturi sau pareri: In anul 2009 pe cardul de salariu am facut ... (vezi toată discuția)
Recuperare top factoring Baciuc Claudiu Baciuc Claudiu Buna ziua! In vara anului 2009 am facut o descoperire de card in valoare de 7450 Ron la Reiffeisen Bank, avand cardul de salariu de cca 9 ani la dânșii. La ... (vezi toată discuția)
Neplata ratelor bancare-urgenta !!!! Mihta Mihta VA rog sa ma ajutati cu un sfat! In luna octombrie 2008 am obtinut un credit ipotecar in val de 60.000 euro. Am achizitionat un apartament in valoare de 77.000 ... (vezi toată discuția)