Buna ziua, as dori sa va supun atentiei urmatoarea problema, in speranta ca voi primi cateva sfaturi sau pareri:
In anul 2009 pe cardul de salariu am facut o descoperire de cont; suma : 10000 ron. Pana in anul 2010 totul a decurs normal in sensul ca salariul imi era virat in cont, eu retrageam, etc. Incepand din luna sept 2010 nu mai lucrez la institutia care avea conventia cu respectiva banca, drept pt care acum, salariul imi este virat in contul altei banci (instit. nu accepta plata salariului decat in cont la banca cu care are incheiata conventie), asadar se poate spune ca nu am mai achitat nimic din descoperirea de cont facuta....Cardul respectiv a expirat.
M-ar putea ajuta cineva cu niste variante la care as putea sa recurg pentru a achita lunar din datorie? Pot sa depun lunar o suma in contul respectiv?? Sub ce forma ma poate ataca banca daca eu depun lunar o suma in acest cont?? Se poate face o esalonare a ratelor??
Cel mai bine ar fi sa discutati aceste aspecte cu un reprezentant al bancii la care aveti descoperitul de cont.
Nu vad care ar fi problema daca dvs ati depune lunar pe cardul respectiv suma de bani necesara acoperirii ratei de restituire.
Cel mai convenabil este sa utilizati Internet Banking si sa virati banii de acasa dela dvs., vi se genereaza si extras de cont sau OP. Dupa ce ati facut cateva plati solicitati o reesalonare a datoriei sau apelati la un imprumut dela banca la care aveti acum cont pt stingerea vechii datorii, dobanda va fi mai mica decat cea de descoperire de cont, la care oricum aveati un termen de gratie!