avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit profit

Buna ziua,

Am o nelamurire sau doua .. :)
1. in 2011 am platit si declarat la stat o suma incorecta, am descoperit acum ca am uitat sa tin cont de pierderea fiscala din anul 2010 si am declarat la o iunie 2011 profit, desi nu era.
Trebuie sa fac rectificativa 710 ?
Nota contabila la data constatarii 1 septembrie 2012, 691-441 in rosu ?
Rectificativa la 101 cu suma pare o am de recuperat de la stat ? ( aici mentionez ca nu cer statului sa imi dea suma, dar as avea-o in vedere in caz ca inregistrez profit )
2. Am cerut o fisa fiscala pentru firma stie cineva daca suma care e trecuta in fisa fiscala de la stat, la coloana diferente , trebuie sa bata cu 441 din balanta ?

Va multumes anticipat ,
M.
Cel mai recent răspuns: Mariralu , utilizator 16:19, 17 Septembrie 2012
Toate sumele platite la termenele respective (trimestrial) in cursul anului 2011 se inchid prin calculul si depunerea declaratiei 101. Acum, ati gresit, uitand sa tineti cont de pierderea fiscala aferenta anului 2010, si in declaratiile 100 depuse in cursul anului 2011si cand ati completat declaratia 101 la inceputul anului 2012?
Trebuie sa refaceti calculul si sa depuneti declaratia 101 rectificativa pentru anul 2011.
Suma care apare ca ati platit-o in plus va acoperi urmatoarele sume de plata ce vor apare in declaratiile de la termenele urmatoare.
La fel corectati si declaratiile 100 care au fost depuse gresit la termenele respective, cu declaratia 710.
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2012
george-neagu, moderator
george_neagu a scris:

Acum, ati gresit, uitand sa tineti cont de pierderea fiscala aferenta anului 2010, si in declaratiile 100 depuse in cursul anului 2011si cand ati completat declaratia 101 la inceputul anului 2012?

Da, dl. Neagu, s-a gresit si la declaratii 100 in anul 2011 si 2012 ( sunt 2 sume platite, desi firma nu a inregistrat profit, daca tinem cont de pierderea fiscala din 2010 ).
Cat priveste 101 trebuie sa il refac sa vad exact.

Va multumesc pentru ajutor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 710-eroare aura.radulescu aura.radulescu As avea nevoie de o lamurire, va rog. Am depus in ian 2011 o decl 710 rectif la decl 100 din iunie 2010, cu suma impoz/profit mai mare decat cea initiala. Pe ... (vezi toată discuția)
Recuperare pierdere contabila mikitud mikitud Buna ziua, O societate SRL platitoare de impozit pe profit care a fost pe pierdere in ultimii doi ani,dar pe trimestrul 1 2013 am profit cum declar in dec ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 cu probleme mihadoro07 mihadoro07 Buna seara, am si eu o problema. In anul 2010 primele 3 trimestre am depus decl 100 cu imp forfetar. In ultimul trimestru nu am mai depus decl. 100. Acum cand ... (vezi toată discuția)