avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... acord vecini- deschidere spatiu comercial
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

acord vecini- deschidere spatiu comercial

Buna ziua!
As dori sa va intreb daca imi trebuie acordul vecinilor ptr deschiderea unui magazin mixt, situatia fiind urmatoarea:
-am cumparat un teren , cu casa si un chiosc( in care acum vreau sa deschid un magazin mixt si inainte de a cumpara a functionat sala de internet si pompe funebre )
-.la cumparare terenului+ restul nu am fost atenti si acte pe magazin nu sunt, am fct certificat de urbanism, proiect pe chiosc ca si cum acum l-am ridica, ne-am blocat la obtinerea autorizatiei de construire(fara de care nu pot obtine autorizatia de functionare) deoarece vecinul adiacent nu doreste sa semneze un acord cu noi.
-vecinul respectiv este persoana juridica si langa noi functioneaza spalatorie auto, desi de la noi nu are acord de functionare
-in cealalta parte ca vecin este un magazin de piese auto, dar vecinul a fost de acord si a semnat
- deci in ambele parti ale magazinului st spatii comerciale, de la sanatatea populatiei cand am luat avizul mi s-a spus k atata timp cat ca si vecini sunt spatii comerciale nu este necesar acord intre vecini, dar totusi la Primarie nu imi accepta dosarul fara acel acord!
Cum as putea rezolva situatia asta? Deoarece sunt sigura ca respectivul vecin cu spalatoria auto nu are de gand sa semneze ptr ca deja mi-a propus sa ii vand lui casa+terenul sau sa fac schimb cu o alta casa in alta zona.
NU st legi sau informatii legate de acordul intre vecini? Sa pot demonstra la Primarie ca nu este necesar acel acord? Ptr ca ma chinui de 6 luni sa obtin o semnatura de la vecin.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gargamella , utilizator 16:21, 17 Septembrie 2012
Asa suna acel art. din Legea 50/1991, personal nu cred ca va incadrati in textul legii:

2.5.6. Acordul vecinilor, conform prevederilor legale în vigoare, exprimat în formă autentică, pentru construcţiile noi, amplasate adiacent construcţiilor existente sau în imediata lor vecinătate - şi numai dacă sunt necesare măsuri de intervenţie pentru protejarea acestora -, pentru lucrări de construcţii necesare în vederea schimbării destinaţiei în clădiri existente, precum şi în cazul amplasării de construcţii cu altă destinaţie decât cea a clădirilor învecinate.

Pentru ca in cazul cladirilor invecinate aveti deja spatii comerciale, etc.
Va multumesc ptr raspuns. Dar CONCRET ce as putea face pentru ca cei de la Primarie sa imi accepte dosarul? Sa merg cu respectivul articol si sa il citesc in fata lor?
Sunt sigura ca nu sunt prima in aceasta situatie si sigur altii au rezolvat fara prea multe probleme si au obtinut autorizatiile necesare de la Primarie(cu o "mica" spaga) dar eu nu vreau sa rezolv probleme dand spaga atata timp cat fac tot legal si e dreptul meu sa obtin autorizatiile!
Eu as depune o hartie la Primarie pentru "Autorizatii de constructii", poate insotite si de o fotografie cu ceea ce am stanga - dreapta casei(vezi spalatorie, etc), as face mentiunea la acel art. aratand ca nu ma incadrez in nici una din situatiile existente acolo. Inregistrata si asteptati raspunsul.
Va multumesc ptr raspuns, chiar maine voi merge si cvoi incerca sa depun dosarul si voi face si cateva poze ! Voi reveni cu raspunsul celor de la Primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum interpretati dumneavoastra strict pe text de lege art 2.5.6 din legea nr 50/1991 30 LAURA 30 LAURA Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Locuiesc intr-un oras , unde ca si zona sunt incadrata ca si zona Rezidentiala R3-a., cu toate ... (vezi toată discuția)
Intrebare - legea nr.50 din 29 iulie 1991 (actulizata 2009) privind autorizarea executarii constructiilor ºi unele masuri pentru realizarea locuintelor Adrian 977 Adrian 977 La punctul 2.6.5 din lege se precizeaza urmatoarele: 2.5.6. Acordul vecinilor, conform prevederilor legale în vigoare, exprimat în formă autentică, ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pentru infiintare salon coafura - cosmetica MishaH MishaH Imi puteti spune care este legea in vigoare care atesta faptul ca nu poate functiona o societate comerciala intr-un apartament (salon coafura-cosmetica) fara ... (vezi toată discuția)