1. Veniturile din chirii si concesiuni sunt venituri nefiscale/ venituri din proprietate( capitol 30.02, subcapitol 30.02.05 ):
[ link extern ]
Clasificatia indicatorilor privind bugetele locale – venituri anexa 2 :
[ link extern ]
2. Tot dvs trebuie sa recuperati dar procedura de executare este alta decat la creantele fiscale : trebuie actionat in instanta si in baza hotararii judecatoresti dvs trebuie sa continuati procedura de recuperare a creantelor.(sau prin executor judecatoresc)
Conform art 1 din codul de procedura fiscala , alin 4 – care a fost intodus prin OG 29/2011- M.Of. 626/2.09.2011 si modificat prin OUG 47/2012- M.Of. 635/6.09.2012
(4)
Prezentul cod nu se aplică pentru administrarea creanţelor datorate bugetului general consolidat rezultate din raporturi juridice contractuale, cu excepţia redevenţelor miniere, a redevenţelor petroliere şi a redevenţelor rezultate din contracte de concesiune, arendă şi alte contracte de exploatare eficientă a terenurilor cu destinaţie agricolă, încheiate de Agenţia Domeniilor Statului.
Conform art 136 din codul de procedura fiscala : - organele de executare silita :
(3)Creanţele bugetare care se încasează, se administrează, se contabilizează şi se utilizează de instituţiile publice, provenite din venituri proprii
şi cele rezultate din raporturi juridice contractuale, precum şi creanţele care se încasează, se administrează, se contabilizează şi se utilizează de Banca de Export-Import a României EXIMBANK - S.A., provenite din fondurile alocate de la bugetul de stat,
se execută prin organe proprii, acestea fiind abilitate să ducă la îndeplinire măsurile asigurătorii şi să efectueze procedura de executare silită, potrivit prevederilor prezentului cod.
Inceperea executarii silite in cazul creantelor rezultate din raporturi contractuale :
Art. 141: Titlul executoriu şi condiţiile pentru începerea executării silite
(1^2)
Executarea silită a creanţelor bugetare rezultate din raporturi juridice contractuale se efectuează în baza hotărârii judecătoreşti sau a altui înscris
care, potrivit legii, constituie titlu executoriu.( la data 17-sep-2011 Art. 141, alin. (1^1) din titlul VIII, capitolul VIII, sectiunea 1 completat de Art. I, punctul 63. din Ordonanta 29/2011 )
3. In baza hotararii judecatoresti care constituie titlu executoriu dvs puteti continua procedura de executare silita fara sa mai emiteti somatie si titlu executoriu.