Buna ziua!Am si eu o intrebare.Am varsta de aproape 19 ani si am decis impreuna cu iubitul meu sa ne mutam impreuna in alt oras.Singura problema sunt parintii mei care nu sunt de acord cu decizia luata.I-am anuntat ca sunt bine.si au inceput sa ma ameninte ca ma va da pe mana politiei ca am plecat de acasa.Ce se poate intimpla daca se duc la politie si reclama ca am plecat de acasa?VA MULTUMESC!
Buna ziua as avea nevoie de un raspuns la urmatoarea intrebare sunT putin panicata.Am vorbit acum cu mama la tel.sa vad ce mai face si era foarte suparata pe mine si mi-a zis ca m-a dat prin urmarire prin interpol ca am plecat de acasa de buna voie se poate face asa ceva desi sunt majora?VA ROG SA-MI RASPUNDE-TI CA SUNT PUTIN SPERIATA SI NU STIU CE SA FAC . VA MULTUMESC
Disparitia dvs putea fi anuntata la sectia de politie de care apartineti. Le puteti da un telefon celor de la sectie sa le spuneti datele dvs, sa aflati daca s-a anuntat disparitia dvs de la domiciliu. Daca mama dvs a reclamat disparitia dvs, le puteti spune unde sunteti sa verifice daca sunteti in regula (asta ca sa nu consume banii statului degeaba cautandu-va). Nu vor da mamei adresa daca nu doriti..
Linistiti-o pe mama dvs, anuntati-o ca sunteti majora si va puteti organiza singura, fara ajutorul si controlul sau. Nu va avea ce face decat sa se resemneze, nu are cum sa va forteze sa va intoarceti acasa. Nu ai de ce sa fii speriata.
Cauta sa te intelegi cu parintii, daca lucrurile nu merg bine, s-ar putea sa vrei sa te intorci si ei sa nu te mai primeasca.
Eu cred ca aveti mari probleme de ingrijorare; cred ca, desi aveti 19 ani, sunteti usor manipulabila si santajabila emotional, de ce nu cunosc.
Problema pe care o vad e ca, asa cum va santajeaza si va manipuleaza mama, asa e posibil sa va manipuleze si iubitul; in plus, o relatie in care parintii uneia dintre parti au atata putere si influienta e una foarte dificila, asa incat e putin probabil sa rezistati bine in timp in relatia cu iubitul dv.
Dv. la fiecare telefon suplimentar cu mama sunteti speriata, incarcata emotional etc. Ar trebui sa va linistiti si sa va intrebati daca asta vreti, pentru ca daca asta e calea aleasa, concentrati-va pe un loc de munca, o scoala sau alte chestiuni ce tin de viata zilnica, inclusiv cum sa refaceti relatia cu parintii de care dv. nu va puteti desparti cel putin cat nu pot nici ei.
Personal, am vazut minori mai pregatiti pentru viata, dv. aveti planuri singura, cu iubitul, sau traiti in fiecare zi sub imperiul ultimei discutii cu mama? Nu prea e placut...