avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la cheltuieli cu utilitatile comodat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la cheltuieli cu utilitatile comodat

Comodantul este persoana fizica , iar comodatarul persoana juridica.Poate deduce comodatarul,persoana juridica, cheltuielile,implicit tva-ul la cheltuielile cu utilitatile la un spatiu comercial in situatia in care contractele de utilitati sunt pe numele comodantului persoana fizica ?
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 19:34, 6 Februarie 2009
COD FISCAL
Art.137
(3) Baza de impozitare nu cuprinde urmatoarele:
...........................
e) sumele achitate de furnizor sau prestator, in numele si in contul clientului, si care apoi se deconteaza acestuia, precum si sumele incasate in numele si in contul unei alte persoane.

Deci nu se poate deduce.
Textul legal nu il cunosc. Din proprie experienta va spun ca sunt contabili care nu inregistreaza cheltuielile decat daca societatea apare pe factura de utilitati. Altii le inregistreaza chiar daca sunt pe persoana fizica, cu conditia sa treceti in contract ca societatea suporta cheltuielile cu utilitatile.
Asteptati sau cautati parerea unui contabil....si contabilii sunt ca avocatii, atatea capete, atatea pareri..si eu am nevoie de un contabil bun,am schimbat 2 pana acum si tot nu e bine...ca era o vorba ..cine plateste la stat mai bine mai cauta o data sa plateasca un contabil...bun.

av. Ileana Schwarz
Multumesc,deci nu se pot deduce nici daca in contractul de comodat se stipuleaza ca cel care are folosinta spatiului suporta toate cheltuielile legate de utilitati?Ar insemna ca trebuie schimbate toate contractele de utilitati pe numele comodatarului.
Cheltuiala in sine da, dar TVA-ul nu este deductibil.Atata timp cat factura de utilitati ii este destinata persoanei fizice si nu comodatarului, este cat se poate de clar care este regimul acestui TVA.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli sediu social mtrufin mtrufin :( buna seara - va rog foarte mult daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat am o soc comerciala care are sediul social acasa la asociatul unic (nu este el ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat biancamarianca biancamarianca As vrea sa stiu in ce masura se poate deduce TVA-ul si cheltuielile sunt deductibile la calculul impozitului pe profit pe firma in cazul in care spatiul in ... (vezi toată discuția)
Bransament electric ady09 ady09 buna ziua, va rog o informatie in cazul in care socrul meu detine un spatiu, am facut bransamentul electri pe numele lui persoana fizica cum pot ca factura de ... (vezi toată discuția)