avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preluare credit Prima Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preluare credit Prima Casa

Buna ziua,

Am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra. Intampin urmatoare situatie, anul trecut am achizitionat un imobil prin credi "Prima Casa", mai exact sotia fratelui meu impreuna cu el au o cota de 1/2 din imobil, iar cealalta cota de 1/2 imi revine mie si sotului meu. In prezent primii doi nu mai doresc sa locuiasca cu noi, prin urmare eu si sotul meu dorim sa facem o preluare de credit. De mentionat este faptul ca sotia fratelui meu este titulara a contractului de credit, iar sotul meu este codebitor. Va rog sa imi spuneti cum ar trebuii facut antecontractul , mai exact valoare imobilului va fi pentru jumatatea de credit care apartine cumnatei mele sau pentru toata valoarea creditului initial. Cei de la banca mi-au spus ca antecontractul ar trebuii sa contina jumatate din valoare soldului creditului la momentul actual. Va rog, am mare nevoie de un sfat, deoarece notarul la care am fost trimisi de catre banca nu stie ce trebuie trecut in antecontract.

va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare imobil pansii pansii Buna seara, Intentionez sa achizitionez un imobil prin credit bancar. Plata avansului se face printr-un antecontract. Intrebarea mea este daca pe acest ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters368055 ContSters368055 Buna seara expun urmatoarea speta: un imobil cumparat inainte de casatorie 50-%0% de soti => nu face obiectul partajului in caz de divort. Creditul la ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament cu credit ipotecar nemteanul1980 nemteanul1980 Detin impreuna cu sotia un apartament contractat prin credit ipotecar. Titularul contractului de credit sunt eu, sotia fiind codebitor. Bunul a fost ... (vezi toată discuția)