avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Articolul 320 ind.1 Cod Procedurã Penalã la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Articolul 320 ind.1 Cod Procedurã Penalã la redeschiderea dosarului

Am fost condamnat definitv la 2 ani cu executare. Am cerut si mi s-a aprobat redeschiderea dosarului.
Pot invoca in aceasta faza procesuala Articolul 320 ind.1 Cod Procedură Penală, desi pe tot parcursul procesului nu s-a invocat deloc acest articol?
Mentionez ca procesul a inceput in anul 2006.
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2012
okremus, utilizator
Cel mai recent răspuns: okremus , utilizator 21:38, 27 Septembrie 2012
Ce inseamna redeschiderea dosarului? Detaliati putin, va rog.
Va referiti la o cerere de revizuire?
Da, este o cerere de revizuire..
Daca se va admite cererea de revizuire nu va mai trebuie reducerea pedepsei deoarece veti fi gasit nevinovat.

Adica...in caz contrar nu aveti nicio sansa pe revizuire.
ART. 405 c.p.p.
Rejudecarea
Rejudecarea cauzei după admiterea în principiu a cererii de revizuire se face potrivit regulilor de procedură privind judecarea în primă instanţă.
Instanţa, dacă găseşte necesar, administrează din nou probele care au fost efectuate în cursul primei judecăţi sau cu ocazia admiterii în principiu a cererii de revizuire.

Puteti solicita aplicarea art.320^1c.p.p. in cadrul procedurii de rejudecare.

Alte discuții în legătură

Se poate beneficia de disp. art. 320/1 cpp in cazul admiterii in principiu a cererii de rejudecare in caz de extradare - art. 522/1 cpp ??? uttzza uttzza In cazul admiterii in principiu a unei cereri de rejudecare in baza art. 522/1 CPP, la termenul fixat de catre instanta se pot invoca prevederile art. 320/1 ... (vezi toată discuția)
Natura juridica a normei cuprinse in art. 320 ind. 1 c.pr.pen. si aplicarea in timp a acesteia CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Dispozitiile cuprinse in art. 320 ind. 1 C.pr.pen. constituie o norma procesual penala care este de imediata aplicare fiind insa in acelasi timp si o cauza de ... (vezi toată discuția)
Eroare judiciara windwolf35 windwolf35 va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat bun....in urma cu 10 ani se comite o grava eroare judiciara impotriva mea de catre justitie in sensul ca am fost judecat ... (vezi toată discuția)