Hypermarketul fiind un loc public, prietenul tau se incadreaza la furt calificat (art. 209 Cpenal) care este sanctionat cu inchisoare de la 3 la 15 ani. Avand in vedere toate circumstantele pe care le-ai mentionat, cred ca un avocat ii poate obtine fara probleme o pedeapsa cu suspendare.
Din pacate insa, pentru o joaca, cred, prietenul va ramane cu cazier si termen de incercare, timp in care daca mai savarseste o infractiune cu intentie, efectueaza si pedeapsa cu inchisoarea care a fost suspendata.
Va fi sunat de politie spre a da o declaratie, apoi inca una la procuror, inca o vizita la procuror pentru prezentarea materialului de urmarire penala si punerea sub acuzare iar apoi trimis in judecata pentru infractiune urmand ca judecatorul sa pronunte pedeapsa.
Mihai spune ca a dat deja o declaratie la politie in care el si-a recunoscut fapta.
a fost amprentat si i s-a intocmit un dosar penal. Ce i se va mai intampla dupa aceea?
Si acolo a lasat un nr de telefon pentru contact, fiindca nu vrea sa ii vina acasa niste hartii, ceva de genul: citatii sau notificari.
Astept raspunsul Dvs. si va multumesc anticipat
se va inainta dosarul la instanta, respectiv judecatorie si va fi citat pentru primul termen de judecata. daca merge pe 320 indice 1 cod procedura penala, respectiv recunoasterea vinovatiei este posibila obtinerea unei pedepse cu suspendare.
În principiu se poate întâmpla orice,adică se poate da un 18.1, se poate invoca lipsa intenţiei, nu trebuie să se gândească la ce este mai rău pentru maximul este o pedeapsă sub minimul special, cu suspendare. Doar un lucru este sigur, trebuie să angajeze un avocat destul de convingător.
Va multumesc pentru raspunsuri, dar mai exista o intrebare:
Mihai sta in sect 3 cu chirie si are mutatie flotanta la adresa unde sta in chirie, valabila pana in februarie 2013, iar el locuieste in Ploiesti. Unde ii va veni citatia?
Despre furt
florin2010
Buna ziua.Acum cateva luni am furat din Carfur niste cartuse in valoare de 8,8 milioane,in urma caruia am fost prins si dus la sectie pentruu declaratii.Nu asm ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin
oana123
Acum 2 zile au fost 2 prietene intr-un carrefour si au sustras bunuri de 1200 ron . A oprit doar una din ele ,au pus-o sa dea declaratie dictata de ... (vezi toată discuția)