avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... despre furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

despre furt

Buna ziua.Acum cateva luni am furat din Carfur niste cartuse in valoare de 8,8 milioane,in urma caruia am fost prins si dus la sectie pentruu declaratii.Nu asm mai avut problrme cu legea ,nu am cazier ,iar astazi mi-a venit o citatie prin care sunt chemat la Parchet conform art 208 alin 1-209 alin 1 lit. e.Acum as vrea sa stiu ce solutii sunt:amenda,pedeapsa cu suspendare si cazier sau chiar inchisoare.Si daca este utila prezenta unui avocat in acest caz ,adica la audiere,in sensul ca daca prin aceasta citatie mi-au ramas doar ultimele 2 variante mentionate mai sus ,prezenta acestuia poate sa ma conduca la o amenda .Va multumesc .
Bine ar fi sa nu mai furati nimic niciodata!
Cod penal
Art.208 (1) - Luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamintul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 12 ani.
Art.209 (1) lit.e) Furtul savarsit in urmatoarele imprejurari: intr-un loc public, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani.

Asa ca, nu se prea vede doar amenda.
Incadrarea juridica este fur calificat.
Sanctiunea este pedeapsa cu inchisoarea , ca unica pedeapsa , nicidecum amenda, sau pedeapsa alternativa cu amenda.Avand in vedere lispa antecedentelor penale , se poate dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
Vi se va intocmi cazier.angajati-va un avocat.
obligatoriu va trebuie un avocat si ar fi de preferat sa vi-l angajati singur pentru ca oricum va fi numit unul din oficiu.
Nu mai visati la amenda.....nu este prevazuta alternativ.
eu am mai citit p forum cazuri similare si sentinta a fost o amenda.nu stiu d c l mine imi vine citatie si singurele solutii ramase sunt suspendarea sau chiar inchsoarea.luni sunt chemat la parchet in urma primei citatii.nu s-ar putea ca atunci cand am sa ma prezint sa imi comunice neinceperea urmaririi penale??
si inca ceva daac imi iau avocat in ce sens ar putea sa ma ajute caci din cate am vazut cea mai probabila sentinta este suspendarea conditionata.ar putea sa obtina doar o amenda??

Alte discuții în legătură

Furt din hipermaket carrefour. deea18butterfly deea18butterfly Buna,numele meu este Andreea,am 18 ani si pe 8 martie am comis furt impreuna cu prietena mea dintr-un magazin Carrefour,Mentionez ca produsele erau ... (vezi toată discuția)
Amenda!!!! madonnel madonnel buna ,daca va rog sa-mi spuneti:daca se ia amenda penala ,cat timp este patat cazierul,pt furt! (vezi toată discuția)
Ce patesc pentru furt? Kosmin.K Kosmin.K Am fost complice la un furt de la locul de munca,unde s-a chemat politia. Acum se inaenteaza dosarul la politie,ce o sa se intample cu me?care sunt ... (vezi toată discuția)