avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce patesc pentru furt?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce patesc pentru furt?

Am fost complice la un furt de la locul de munca,unde s-a chemat politia. Acum se inaenteaza dosarul la politie,ce o sa se intample cu me?care sunt urmarile,consecintele?Valoarea totala era de 545ron si a fost recuperat prejudiciu in totalitate.Doar mie frica,nush ce o sa patesc,pt ca e a 2 oara. Astept raspuns.Va rog mult
Cel mai recent răspuns: UtilizatorAnonimBrasov , utilizator 19:37, 4 Martie 2013
Buna ziua !
Art. 208 c.pen. pedepseste savarsirea infractiunii de furt cu inchisoare de la unu la 12 ani. Asta teoretic. Problema este ca din cate ne scrieti, fapta se incadreaza la furt calificat, fapta prevazuta si pedepsita de art.209 c. pen si se pedepseste( tot teoretic) cu inchisoare de la 3 la 15 ani.
In practica judiciara, pentru fapte de genul celei prezentate de dumneata pedeapsa a fost de la inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei si pana la inchisoare cu executare( intre 3 si 7 ani), in functie de existenta circumstantelor atenuante, starea de recidiva, atitudinea persoanei condamnatului, etc.
Prima data am fost scos de sub urmarire si s-a solutionat cu o amenda plus cheltuieli de judecata si atat,nimik alceva. Dvs ce credeti ca va fi acum?multumesc
Rugam respectati regulamentul forumului si nu postati consecutiv mesaje identice
Daca este vorba despre infractiunea de furt calificat(art.208-209 c.pen),pedeapsa prevazuta pentru fapta este de la 3 ani la 15 ani.
Fiind prejudiciul destul de mic ,dar acoperit,cu mult noroc,dar cu a o aparare buna si cu o atitudine cinstita de recunoastere a faptei,puteti beneficia de o pedeapsa cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen.
Depinde de situatie,dar si de avocat.
Oricum este bine sa va ganditi ce aveti de facut pentru ca prima data ,din greseala,dar a doua oara...
Buna ziua. Acum vreo 3 zile am luat dintr`un [editat]Market mai exact un produs in valoare de 23 de lei.La iesire la casa de marcat dupa ce mi`am achitat celelalte produse un agent mi`a cerut bonul si acel produs pe care la`m..... il avem in buzunar si ma pus sa scot tot ce am in buzunare. A chemat politia si m`am dus la sectie si am dat declaratie .Banuiesc ca dosarul va innainte nuuu ??? .... In urma cu un an am mai avut o problema tot cu furt si am platit o amenda penala de 1000RON.. Acum ce se va intampla??? Va multumesc !!
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

Alte discuții în legătură

Furt hipermaket belle30 belle30 buna ziua...azi 13.04.2010 am fost prinsa cu poduse neachitate in valoare de 180 ron din hipermarketul cora.s-a chemat politia am mers la sectie unde am dat ... (vezi toată discuția)
Furt in tren amy_dyly_2008@yahoo.com amy_dyly_2008@yahoo.com #-o buna ziua am 20 de ani intro seara dintro prostie am furat cu un coleg o statie de emisie receptie dintr-un tren iar prietenul meu a fost prins de politia ... (vezi toată discuția)
Furt din autoturism - pedeapsa pentru complice perfectlemon90 perfectlemon90 am participat la un furt din autoturism pe timp de noapte in care eu sunt doar complice!nu eu am sustras bunurile din masina!ce pedeapsa pot primi.sunt la ... (vezi toată discuția)