avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin

Acum 2 zile au fost 2 prietene intr-un carrefour si au sustras bunuri de 1200 ron . A oprit doar una din ele ,au pus-o sa dea declaratie dictata de politist/procuror, nu stie ce era si pe urma i s-au facut poze si i s-au luat amprentele..I-au zis ca i s-a deschis dosar penal pentru furt calificat.Mentionez ca e la prima abatere nu are nici un antecedent penal si toate bunurile au fost lasate in magazin , s-a atasat la dosar o foaie prin care era confirmata returnarea bunurilor. Va rog mult spuneti-mi ce se poate intampla cu ea acum...Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: oana123 , utilizator 12:13, 24 Septembrie 2011
Dar politistul sau procurorul ,cel care i-a luat declaratia ,practic i-a dictat declaratia a spus ca in cel mai sigur mod va primi o citatie la politie sa mai dea o declaratie si eventual o amenda ....
Cel mai probabil, in conditiile mentionate de dvs. va primi doar o amenda administrativa.
Faptul ca nu are antecedente penale constituie o circumstanta atenuanta, inexistenta unei pagube, de asemenea. Iar cand va fi chemata sa dea declaratie sa isi regrete fapta si sa aiba o atiudine corespunzatoare fata de procuror.
Daca totusi , prin ipoteza, va fi trimisa in judecata, sa isi angajeze aparator, poate merge pe varianta recunoasterii faptei , caz in care pedeapsa i se poate reduce cu o treime.
Avand in vedere ca prietena dvs. nu are antecedente penale, ca a recunoscut fapta , ca valoarea prejudiciului este mica, iar acesta a fost recuperat prin restituire, este posibil ca solutia procurorului sa fie in sensul aplicarii unei amenzi administrative.
Va multumesc mult pentru raspunsuri , dar totusi ea este foarte speriata ca va ajunge la inchisoare ....a ramas putin''traumatizata'' de faptul ca i s-au luat amprentele si i s-a facut pozele acelea....in cazul in care nu isi permite un avocat .. si i se va da unul din oficiu sunt mai putine sanse sa primeasca o amenda?
Trebuia sa se gendeasca la asta inainte de a comite fapta.

Alte discuții în legătură

În cazul în care esti prins ca ai furat din supermarket, vine ... Ana Eva Ana Eva În cazul în care esti prins ca ai furat din supermarket, vine politia,bunurile le-ai returnat magazinului(adică si-au recuperat prejudiciul)ți se ia ... (vezi toată discuția)
Furt.va rog frumos lamuriri punisher89 punisher89 Am facut si eu o prostie.Venind intr-o noapte de la un amic unde consumasem cam mult alcool,mi-am amintit ca mi-au fost furate capacele de la masina si ... (vezi toată discuția)
Furt calificat Nicoleta1234444 Nicoleta1234444 Buna ziua, am o intrebare . Prietena mea are vârsta de 20 de ani, la 16 ani a mai avut un contact cu legea , furand produse cosmetice dar atunci cazul s-a ... (vezi toată discuția)