avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin

Acum 2 zile au fost 2 prietene intr-un carrefour si au sustras bunuri de 1200 ron . A oprit doar una din ele ,au pus-o sa dea declaratie dictata de politist/procuror, nu stie ce era si pe urma i s-au facut poze si i s-au luat amprentele..I-au zis ca i s-a deschis dosar penal pentru furt calificat.Mentionez ca e la prima abatere nu are nici un antecedent penal si toate bunurile au fost lasate in magazin , s-a atasat la dosar o foaie prin care era confirmata returnarea bunurilor. Va rog mult spuneti-mi ce se poate intampla cu ea acum...Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: oana123 , utilizator 12:13, 24 Septembrie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa este , dar eu aici am cerut un sfat , un ajutor nu critici ....criticile sunt usor de dat , dar nu ajuta la nimic....fapta e comisa .. daca ii doriti raul sau pur si simplu ziceti''trebuia sa se gandeasca.....etc.'' nu ajuta cu nimic...toti oamenii fac lucruri fara se le gandeasca in prealabil pe care apoi le regreta, mai mult sau mai putin grave !
oana123 a scris:

Va multumesc mult pentru raspunsuri , dar totusi ea este foarte speriata ca va ajunge la inchisoare ....a ramas putin''traumatizata'' de faptul ca i s-au luat amprentele si i s-a facut pozele acelea....in cazul in care nu isi permite un avocat .. si i se va da unul din oficiu sunt mai putine sanse sa primeasca o amenda?

Deocamdata trebuie sa astepte.
Sunt sanse foarte mari ca sa primeasca o amenda administrativa intrucat nu exista nici prejudiciu.
Este bine daca a constientizat ca a gresit si regreta pentru ca in viitor probabil nu va mai comite infractiuni.
Sa stea linistita intrucat nu va ajunge la inchisoare.
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc mult pentru raspunsul dvs.
Revin cu inca un post deoarece aceea prietena de care am scris mai sus este si mai speriata de cand era inainte. A vorbit cu 2 persoane ambele lucrand in domeniu,si ambele i-au indicat sa isi angajeze un avocat pt a avea mai multe sanse sa scape cu o amenda,problema este ca nu isi permite un avocat... Daca nu isi va angaja unul si va avea unul din oficiu sunt mai putine sanse sa primeasca amenda?? Poate fi inchisa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt.va rog frumos lamuriri punisher89 punisher89 Am facut si eu o prostie.Venind intr-o noapte de la un amic unde consumasem cam mult alcool,mi-am amintit ca mi-au fost furate capacele de la masina si ... (vezi toată discuția)
Furt calificat Nicoleta1234444 Nicoleta1234444 Buna ziua, am o intrebare . Prietena mea are vârsta de 20 de ani, la 16 ani a mai avut un contact cu legea , furand produse cosmetice dar atunci cazul s-a ... (vezi toată discuția)
Cum sa scap de dosar penal Claudiaaaaay Claudiaaaaay Am 18 ani împliniți și acum câteva zile am făcut o fapta foarte urata și rușinoasă, și adică am furat dintr-un Mall 3 articole aproximativ cu o ... (vezi toată discuția)