avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Veteran de razboi
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Veteran de razboi

Bunicul meu este veteran de razboi, iar din cate stiu are anumite facilitati. Am auzit ca ar fi scutit de taxa de prima inmatriculare la o masina. Am cautat, am citit lg. 6/2012, dar nu am gasit nici o reglementare expresa.
Ma poate ajuta cineva cu detalii, stii cineva?
Exista vreo posibilitate de a scapa de taxa de prima inmatriculare?
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 20:57, 18 Septembrie 2012
In calitatea de veteran de razboi, conform art. 284, din Codul fiscal, beneficiaza de scutire impozit, cladire si teren, de la adresa de domiciliul, scutire impozit, unui singur mijloc auto si scutire impozit teren agrigol, pana la 5 ha.
Am citit art. din Codul fiscal, este scutit de impozit dar de taxa de prima inmatriculare?
Eu nu am auzit sa existe si aceasta facilitate pt veteranii de razboi, de aceia v-am enumerat exact facilitatile de care beneficiaza.
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
gmancila, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozite locale - persoane cu handicap gutica gutica mama este cu certificat de handicap grav , tata traieste. cum poate beneficia de scutire de impozite si taxe ? multumesc (vezi toată discuția)
Impozit persoana cu handicap oprita oprita Buna ziua; Mama mea detine o suprafata de cca.3 ha teren agricol intr-o localitate, dar in prezent se afla in grija mea, fiind persoana cu handicap grav, ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren datorat de vaduva de veteran de razboi crysenc crysenc Buna ziua, Am si eu o intrebare - sper ca am nimerit bine categoria din forum, daca nu, poate ma puteti indruma - o persoana, vaduva a unui veteran de ... (vezi toată discuția)