avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de invaliditate respinsa
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate respinsa

buna ziua as dori sa pun o intrebare unui avocat specializat in problemele pensiilor.
Mama mea si a depus dosarul pentru pensie de invaliditate in luna iulie a acestui an,i a venit raspuns negativ motivul fiind ca la data survenirii invaliditatii mama nu mai era contribuabila la asigurarile sociale din cauza ca a fost data afara de la servici in urma cu aprox.2 ani,s au facut restructurari la firma la care a lucrat si oamenii care au fost peste 50 ani au fost pur si simplu dati in somaj si apoi au ramas fara nici un fel de venit.deci daca mama a lucrat si a contribuit la sistemul de pensii 27 ani,iar dupa ce a fost data in somaj nu a mai contribuit pt ca nu a avut angajator sa i mai plateasca contributiile,iar din mana sa plateasca singura nu a avut de unde,deci sa inteleg ca nu are dreptul la pensie de invaliditate?
as dorii un sfat daca se poate face ceva,sau daca se poate incheia acum un contract de asigurari cu casa de pensii si sa plateasca din urma.
va rog sa ma ajutati,vreau sa fac contestatie dar nu stiu ce si cum sa scriu in acea contestatie,mi se pare un motiv total absurd respingerea de la pensia de invaliditate pt ca ea nu mai era contribuabila la data ivirii invaliditatii.
va multumesc si astept un sfat cum sa procedez.
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 15:17, 18 Septembrie 2012
1. In urma modificarilor aduse legislatiei de pensionare prin Decizia Curtii Constitutionale 680/2012 Casele de Pensii au primit instructiuni noi cu privire la pensionarea de invaliditate.

2. Mama dvs. sa se prezinte la Casa de pensii, incepand cu data de 24 septembrie 2012, cu actele necesare pentru pensionarea de invaliditate.

3. Faptul ca nu este salariata la data invaliditatii nu este un motiv de respingere a cererii de pensionare.
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Mama dvs a dorit sa se pensioneze de invaliditate urmare unui grad de handicap?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala temporara. macsinciuc viorel macsinciuc viorel am fost operat in luna februarie cu diagnosticul hernie de disc cu paralizie la piciorul stang.medicul a precizat ca trebuie a ma pensiona pe caz de boala. A ... (vezi toată discuția)
Incapacitate temporara de munca bia_01 bia_01 Buna ziua, am nevoie de ajutorul vostru sa pot ajuta la randul meu pe cineva caruia i-a fost respins dosarul pt invaliditate si care ar vrea sa faca ... (vezi toată discuția)
Important: pensia de invaliditate se va acorda indiferent de stagiul realizat, in toate cazurile in care beneficiarul a fost incadrat in grad de invaliditate laur1979 laur1979 in legatura cu articolul de mai jos sant in aceeasi situatie ce ar trebui sa fac si cui sa ma adresez pentru a rezolva si eu cu pensia de boala? Decizia ... (vezi toată discuția)