avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua as avea si eu o nelamurire si as dori daca se poate sa imi raspundeti si mie ,eu sunt casatorita cu sotul meu de 6 ani si avem un copil de 2 ani jumate de ceva vreme nu ne mai intelegem si am vrea sa divortam noi stam in casa mamei lui si eu as vrea sa plec de aici si sa imi fac domiciliul la tatal meu intrebarea mea este pot sa plec din casa soacrei mele fara sa ma acuze de parasire de domiciliu inainte de a se pronunta divortul ? mentionez ca lucrez de 1 luna de zile si o sa ma treaca in spatiu tatal meu in casa lui sotulmeu este mai mult plecat in delegatii de vro 5 ani de zile asta fiind si motivul despartirii ,este vro sansa ca sa imi ia copilul in tutela el sau am drepturi depline eu ca mama ? va multumesc si astept un raspuns
Parasirea de domiciliu nu este o fapta de natura sa atraga raspunderea penala,poate fi insa un motiv de divort daca stie sa-l valorifice.Autoritatea parinteasca de regula se va exercita in comun dupa divort,se va stabilii domiciliul minorului,pensie de intretinere si un program de vizitare.In cele mai multe cazuri domiciliul minorului este stabilit la mama.
deci eu acum pot sa plec cu copilul din casa soacrei mele inainte sa depunem actele de divort sau dupa ?pentru ca eu nu mai vreau sa mai stau in casa cu ea cum sa fac ?va multumesc
Este bine totusi sa existe motive intemeiate pentru care doriti sa plecati,altfel v-am spus, se poate transforma intr-o culpa exclusiva in cazul divortului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! am in intretinere un copil minor cu fostul sot.divortul ... GeorgianaMadalina GeorgianaMadalina Buna seara! Am in intretinere un copil minor cu fostul sot.Divortul a fost facut de comun acord la notar. El este plecat in strainatate de 5 ani. Din motive ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am?- lasare copii in grija bunicilor Mayytza Mayytza Buna seara! As dori sa plec in strainatate pentru a munci periodic, Am doua fetite gemene de un an iar eu si tatal lor suntem despartiti. Nu legal. El a ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu - urmari motiv motiv Daca dupa o cearta zdravana (in care au fost de fata si parintii mei si parintii lui) am decis sa iau copiii si sa plec la mama, se poate considera ca am ... (vezi toată discuția)