avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... imputernicit pt reprezentare in proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

imputernicit pt reprezentare in proces

buna ziua -- mama mea se afla intr un proces de fond funciar.. fiind mai invarsta am facut la notar o imputernicire de reprezentare in proces..
am facut o cerere de recurs pt o hotarare data , dar avocatul pers. cu care ne aflam in proces . a facut intampinare si a cerut instantei de a de a anula recursul pe motiv ca ,, nu am calitatea de face recurs si a reprezenta pe mama mea ..
Oare e suficienta imputernicirea notariala , sau mai trebuia si altceva ?
Poate sa-mi respinga recursul ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:39, 20 Septembrie 2012
Raspunsul corect la intrebarea dvs depinde de ceea ce este scris in procura de reprezentare pe care o aveti. Daca vi s-a dat mandat doar in sensul reprezentarii sau aveti si posibilitatea declararii cailor de atac. Daca este mentionata si declararea cailor de atac atunci aveati dreptul de a ataca hotararea insa in numele mamei dvs si nu al dvs personal.
citez ,, sa ma reprezinte cu puteri depline,.... cond art 67 alin 2. mandatul dat pt toate actele judecatii, va propune probele necesare cauzei va indeplini si primi actele de procedura, va exercita toate caile de atac insustinerea interesului cauzei potirvit calitatii procesuale ..........
Puteti declara calea de atac a recursului in numele mamei dvs. Chiar daca avocatul partii adverse a mentionat ca nu ati avea calitate, cea care hotaraste este instanta de judecata. Aveti grija sa fie procura depusa la dosar, eventual o mai depuneti din nou.
va multumesc
Pai daca are imputernicire de mandatar, e logic ca are posibilitatea declararii cailor de atac legale, ca doar in numele mamei dansei face actiunile.
Eu nu am vazut vre-un mandatar care sa mearga in instanta sa faca doar prezenta si apoi sa faca cale intoarsa, si sa traga concluzia ca a fost in plus, in instanta.

Alte discuții în legătură

Procura speciala reprezentare dosar civil uzucapiunea Natalia22 Natalia22 Buna ziua, Am fost imputernicita intr-un proces de uzucapiunea de catre mama mea si as dori sa stiu daca se poate face actele de carte funciare pe numele ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitate procesuala? in cazul unei spete civile, familie ... Rox44Ana44 Rox44Ana44 Lipsa calitate procesuala? In cazul unei spete civile, familie si minori, intimatul - cetatean strain reprezentat prin avocat in baza unui mandat semnat in ... (vezi toată discuția)
Procura de reprezentare sammy44 sammy44 Fostul sot a semnat o hartie la notariat cu tatal sau pt. a-l reprezenta oriunde si acum fostul socru ma ameninta ca de-acum incolo cu el ma voi judeca in ... (vezi toată discuția)