avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie padure
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie padure

Buna seara !
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Sunt pensionara in varsta de 74 ani si am titlu de proprietate pe 2 ha de padure ,dar nu am mijloace financiare sa fac reimpadurire (padurea a fost praduita de localnici ), asa ca doresc sa vand sau sa donez padurea.Puteti sa-mi spuneti ce conditii prevede legea in astfel de situatii ? Trebuie sa achit vreo taxa daca donez padurea ? Trebuie sa reimpaduresc inainte de a o instraina ?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: zurzan , utilizator 09:38, 22 Ianuarie 2009
Atat in cazul actului de vanzare -cumparare , cat si in cazul donatiei avand ca obiect un teren , legiutorul a prevazut forma autentica , ad validitatem.
Prin urmare, daca dvs doriti sa transmiteti dreptul dumneavoastra de proprietate , fie cu titlu gratuit (prin donatie ) fie cu titlu oneros (printr-un contract de vanzare -cumpare) , va puteti adresa notarului public.
Necesar este acordul de vointa al celor doua parti contractante, consimtamantul acestora in vederea incheierii actului , liber exprimat, neviciat, in vederea incheierii actului translativ de proprietate !
Dvs puteti instraina terenul exact in starea in care se afla.
Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Buna ziua,

puteti sa faceti donatia numai prin act autentic ce va fi intocmit de notarul public.
Exista in mod evident si taxe care trebuie achitate precum si onorariul notarului. Pentru a afla suma exacta adresati-va unui notariat mai apropiat care are grilele cu zona respectiva ( unde se afla padurea).
Taxele de care vorbesc ca si onorariul notarului ar trebui achitate de cel care va primi padurea ca donatie.
puteti sa o donati in starea in car se afla, obligatia de reimpadurire fiind preluata de donatar ( de cel care va primi donatia).


Cu stima,
av. Boncu
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsurile dvs. ! Voi incerca sa donez padurea Directiei Silvice si sper ca acestia vor fi de acord s-o primeasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie masina dandumi dandumi Buna ziua, Unchiul meu vrea sa-mi doneze masina recent cumparata.Ce pasi trebuie sa urmez si cine mai trebuie sa fie de acord cu donatia? Precizez ca este la ... (vezi toată discuția)
Donatie teren mar4905 mar4905 Sunt proprietarul unui teren un cu o suprafata de 2500mp , intr-o comuna din jud Bacau , pe care doresc sa-l donez unei rude (cumnata)-mentionez ca pe teren ... (vezi toată discuția)
Contract donatie teren carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Am o ruda , o matusa mai indepartata. Ea doreste sa-mi doneze terenul de 360 mp, o parcela aflata la mijloc, intre parcelele mele+plus o latura de ... (vezi toată discuția)