avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie masina

Buna ziua,
Unchiul meu vrea sa-mi doneze masina recent cumparata.Ce pasi trebuie sa urmez si cine mai trebuie sa fie de acord cu donatia?
Precizez ca este la a doua casatorie(in cazul in care conteaza)
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:21, 16 Septembrie 2008
Donatia este un act translativ de proprietate , prin care donatorul transmite un bun din patriminoiul sau , catre o terta persoana numita donatar ,micsorandu-se patrimoniul in mod in mod definitiv si irevocabil(cu exceptiile prevazute de lege.)
Donatia se incheie in forma autentica , la notar , lipsa acestei condiitii ad validitatem fiind sanctionata cu nulitatea absoluta , care poate fi ceruta de orice persoana interesata , chiar de instanta din oficiu.Pt donarea masinii unchiul dvs nu are nevoie de acordul nimanui, este suficient intentia sa expresa de a dona.
Pt efectuarea acestor formalitati puteti merge la notar.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie dandumi dandumi Buna ziua Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: unchiul meusi-a cumparat recent o masinasi vrea sa mi-o doneze cindn-o sa mai poata conduce(73 .Cine trebuie ... (vezi toată discuția)
Donatie padure zurzan zurzan Buna seara ! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Sunt pensionara in varsta de 74 ani si am titlu de proprietate pe 2 ha de padure ,dar nu am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma ajutati in rezolvarea cat mai usoara ... alexa_florea alexa_florea Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in rezolvarea cat mai usoara in cazul in care socrul meu doreste sa imi doneze masina. De ce acte are nevoie inainte sa ... (vezi toată discuția)