avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Buna ziua
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema:
unchiul meusi-a cumparat recent o masinasi vrea sa mi-o doneze cindn-o sa mai poata conduce(73 .Cine trebuie sa mai semneze sau sa fie de acord(este la a doua casnicie). Precizez a avut masina inainte de a doua casatorie.Actuala sotie are un copil dintr-o casatorie anterioara.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:52, 22 Septembrie 2008
Donatia se incheie in forma autentica , la notar , lipsa acestei forma ad validitatem este sanctionata cu o cauza de ineficacitate a actului jurudic , anume nulitatea absoluta.
Nu are nevoie de acordul nimanui pt a incheia acest act , intrucat functioneaza mandatul tacit reciproc intre soti.
Este suficienta intentia expresa de a dona , acel animus donandi mentionat de Fr.Deak.
Mergeti la notar.Succes.:)
Multumesc d-na Ioana !:)
Te pierdusi in termeni juridici. Ai inceput bine, ai continuat confuz si apoi prost. Sfarsitul a fost bine. Nota 6/10 pt. mesajul tau. :))
Astept sa ma corectati chiar dvs ..fac acum niste precizari , daca este vorba despre un bun proprietate comuna in devalmasie , bun dobandit in timpul casatoriei , deci comun , al celor doi soti , unul dintre soti poate instraina in mod valabil bunul ce constituie obiect al contractului de donatiei , nefunctionand acel mandat tacit reciproc intre soti , care este instutuit pentru bunuri imobile.
Daca este bun propriu , dobandit prin partajarea bunurilor comune dupa desfacerea primei casatorii prin divort , se poate instraina in mod valabil fiind suficienta intentia de a dona ...
.Data viitoare cand mai faceti astfel de precizari, argumentati-le mai convingator....X-(
Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina pe numele sotului emiliaiorga emiliaiorga Buna ziua! Am urmatoarea nelamurire: eu si sotul meu detinem un autoturism pe care l-am achizitionat in timpul casatoriei printr-un imprumut facut pe numele ... (vezi toată discuția)
Acte de donatie intre soti? danaclaudia danaclaudia Buna ziua! Iata pe scurt povestea mea: socrii mei i-au facut acte de donatie sotului meu, drept bun propriu, asupra unui teren cu o casa ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de donatie artemys artemys Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog, cu urmatoarea speta, si anume, am primit de la mama un teren si o casa, prin donatie. La data incheierii donatiei eram ... (vezi toată discuția)