avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare contract de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare contract de donatie

Buna ziua,
Ma puteti ajuta, va rog, cu urmatoarea speta, si anume, am primit de la mama un teren si o casa, prin donatie. La data incheierii donatiei eram casatorita (inca sunt), dar in contract sunt trecuta doar eu ca si donatar. Se poate modifica contractul de donatie, in asa fel incat sa fie trecut si sotul( mama este de acord)?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: artemys , utilizator 09:46, 29 Aprilie 2009
intrucat bunul a fost transmis prin donatie , e exceptat de la comunitatea matrimoniala de bunuri , fiind bun propriu al dvs.

Insa , dvs , printr-o conventie , puteti stipula ca acesta sa intre sub regimul comunitatii matrimoniale de bunuri , astfel incat aiba calitatea de bun proprietate comuna in devalmasie.

(proprietate comuna a celor doi soti)

Adresati va notarului public.

Exista , intr-adevar , posibilitatea gratificarii ambilor soti , insa acest lucru trebuia expres mentionat in contractul de donatie.

Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stiu ca se putea face asta de la inceput, dar, nu s-a dorit atunci acest lucru ( de catre mama mea).

Daca exista aceasta posibilitate, ma voi adresa notarului public.
Multumesc foarte mult.
Imi cer scuze ce revin, dar, este nevoie de acordul mamei mele sau este suficienta vointa mea? Prin aceasta conventie, sotul va avea avelasi drept ca si mine asupra casei si terenului?
Multumesc.
OData ce a fost transmis dreptul de proprietate prin contractul de donatie , bunul va apartine numai dvs .

E necesar si suficient numai acordul de vointa al dvs , nu si cel al mamei.

Va rog sa editati mesajele, daca doriti ajutarea lor .multumesc.
Stoica Ioana a scris:

OData ce a fost transmis dreptul de proprietate prin contractul de donatie , bunul va apartine numai dvs .

E necesar si suficient numai acordul de vointa al dvs , nu si cel al mamei.

Va rog sa editati mesajele, daca doriti ajutarea lor .multumesc.

Sotul va avea aceleasi drepturi ca si mine?
multumesc foarte mult

Alte discuții în legătură

Act de donatie cristina2488 cristina2488 as avea si eu o intrebare daca se poate. mama a fost casatorita in trecut cu un barbat cu care are 2 copii, majori amandoi, ulterior au divortat, si s-a ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare albinavesela albinavesela Pot sa cumpar o casa fara sotul meu ?sa fac acte doar pe numele meu.din diferite motive el nu vrea sa apara pe acest act.se poate?astept raspuns va multumesc (vezi toată discuția)
Modificare contract vanzare-cumparare vromeo vromeo Buna ziua, As dori sa stiu in ce conditii se poate modifica un contract de vanzare-cumparare. Parintii mi-au cedat o garsoniera, pentru care am facut un ... (vezi toată discuția)