avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acte de donatie intre soti?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acte de donatie intre soti?

Buna ziua!
Iata pe scurt povestea mea: socrii mei i-au facut acte de donatie sotului meu, drept bun propriu, asupra unui teren cu o casa batraneasca.Intrebarea mea este: ce poate face sotul meu pentru a putea figura si eu, acolo, undeva, in actul de proprietate?#-o
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:41, 16 Noiembrie 2008
Prin acordul sau de vointa , va poate dona o cota parte din dreptul sau de proprietate .
Dar , donatiile intre soti sunt prin excelenta revocabile.
Actul de donatie se incheie in forma autentica , la notar !
Multumesc pentru informatii.M-am linistit!
V-ati linistit?
Sau v-ati luat gandul de la ideea de a "figura in act"?

Sunteti convinsa ca ati inteles?

Sotul va poate dona o parte din drept. Dar v-o poate lua inapoi exact cand are el chef. (asta inseamna "donatiile intre intre soti sunt prin excelenta revocabile").

Daca relatiile dintre soti sunt bune, nu conteaza cine "figureaza in act"
Daca relatiile dintre soti se strica ... "figuratia" asta risca sa dispara si sa constatati ca singurul cu adevarat castigat a fost notarul care a luat banii pentru autentificarea donatiei. :(

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Noiembrie 2008
romascanu, moderator
Are dreptate Nico din punct de vedere al efectelor juridice care se pot produce.=D>
Deci, atentie !

avocat Claudiu Lascoschi
M-am linistit, pentru ca de fapt e doar o chestiune pur psihologica, aceea de a figura in actul respectiv. Relatiile cu sotul meu sunt foarte bune. Ideea e ca socrii mei, care au facut donatia, nu si-au dorit sa figurez in act, desi investitia mea in consolidare si modernizare e cel putin de jumatate din valoarea totala, iar sotul meu stie foarte bine asta.
Multumesc mult pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Ref.contract de vanzare cumparare cu clauza de uz viager BrigitteFrey BrigitteFrey Sper ca pe parcursul relatarii sa fiu cat mai directa si bine inteleasa. Deci, sotul meu ( la data incheierii contractului fiind necasatorit) a incheiat cu ... (vezi toată discuția)
Donatii intre rude segovia_48 segovia_48 Doresc sa aflu daca unul dintre soti poate dobândi dreptul de proprietate , asupra unui bun proprietate comuna , cu titlul de donaţie din partea celuilalt ... (vezi toată discuția)
Partaj in cazul unui divort ghita_1976 ghita_1976 Buna ziua Am nevoie de cateva lamuriri in situatia de fata.In timpul casatoriei parintii ne-au donat in cota de 50% fiecaruia o parte dintr-o casa proprietate ... (vezi toată discuția)