avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in rezolvarea cat mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in rezolvarea cat mai usoara ...

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in rezolvarea cat mai usoara in cazul in care socrul meu doreste sa imi doneze masina.
De ce acte are nevoie inainte sa mergem la notar...
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:07, 17 Ianuarie 2023
actele masinii- cartea, talon , buletinul de identitate, certificat de atestare fiscala,
Prin contractul de donatie, o persoană, numită donator, transmite în mod gratuit şi, de regulă, irevocabil, dreptul de proprietate asupra unui automobil catre o altă persoana, numita donatar, care îl accepta.
Contractul de donaţie a unui autoturism se încheie în forma autentica la notariat, sub sancţiunea nulitatii absolute prevazută de art. 1011 alin. (1) din noul Cod Civil.
Acte necesare
-actele de identitate ale parţilor;
-talonul şi cartea de identitate a autovehicului
Pentru donaţia unui automobil, onorariul notarial se calculeaza ca procent de 0,25% din valoarea maşinii, însa nu mai puţin de 50 de lei (+tva).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie teren leu12 leu12 Buna ziua! Tatal meu poate sa imi faca contract de donatie pentru un teren extravilan, mai exact vie? Poate sa mi-l doneze, fara a avea carte funciara? Va ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna - contractul de donatie sa fie in forma autentica ? oanaportar oanaportar Un salariat vrea sa doneze un bun unitatii. Va trebui sa se incheie un Contract de donatie. Ce inseamna : Contractul dedonatie sa fie in forma autentica ... (vezi toată discuția)
Donatie teren agricol de la parinti marengo85 marengo85 Buna ziua, Am un teren agricol de la mama mea pe care doreste sa mi-l doneze , am rugamintea sa imi spuneti ce acte sunt necesare si ce demersuri se fac dupa ... (vezi toată discuția)