Ii poate obliga un angajator pe angajati sa renunte la o parte din salariu in schimbul unor tichete de masa echivalente? Adica poate introduce in mod obligatoriu tichetele de masa concomitent cu scaderea salariului, impotriva vointei angajatului?
Potrivit legislatiei in materie, tichetele de masa nu sunt obligatorii .. prin urmare, nu aveti cum sa-l obligati pe angajator la asa ceva , decat daca este prevazut in ccm aplicabil angajtorului sau in reg.intern al acestuia.
Nu se poate ce asa ceva fara acordul salariatului...prin urmare, daca salariatul isi da acordul sa i se modifice salariul si sa primeasca tichete de masa , atunci se va incheia un act aditional la c.i.m. in acest sens.
Partea cu demisia nu prea este legala .. totusi daca se fac presiuni/amenintari asupra acestuia pentru a-si da demisia, atunci poate contesta in instanta decizia de incetare a raportului de munca .
Demisie sub presiune
rodik29
In urma cu trei saptamani am demisionat in urma unor presiuni verbale si amenintari din partea superiorilor mei. As putea sa-i dau in judecata pt abuz de ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa
Roxxana19
Vreau să mi dau demisia la zi, astăzi. Vreau să știu dacă am dreptul la bonurile de masă de luna trecută, șefii nu vor să le dea fără preaviz. Cum ... (vezi toată discuția)