avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie sub presiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie sub presiune

In urma cu trei saptamani am demisionat in urma unor presiuni verbale si amenintari din partea superiorilor mei. As putea sa-i dau in judecata pt abuz de putere si as avea castig de cauza? Mentionez ca m-au abuzat cu usile inchise dar in demisie am mentionat motivul si mi-au semnat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:39, 5 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie.

2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligarea demisiei Lovelyfly Lovelyfly Ce poti face cand esti obligat sa demisionezi? (vezi toată discuția)
Demisie Coriina111 Coriina111 Daca am semnat contractul de .munca și după o luna ma m îmbolnăvit și sunt internata..ei au dreptul să mă pună sa semnez demisă fara a mi se acorda ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii Relu10001 Relu10001 Buna ziua Am o problemă la muncă și anume: Postul pe care lucrez ar trebui restructurat deoarece nu avem comenzi de câteva luni și perspectivele nu sunt ... (vezi toată discuția)