avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonuri de masa

Vreau să mi dau demisia la zi, astăzi. Vreau să știu dacă am dreptul la bonurile de masă de luna trecută, șefii nu vor să le dea fără preaviz. Cum procedez? Este vreun articol în care zice că am dreptul la ele fără preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:22, 2 Octombrie 2018
Sunteti obligat sa ramaneti in preaviz. Este o modalitate de protectie a anagajatorului. Doar cu acordul lui puteti pleca mai repede.
1. Demisia la zi nu exista.

Fie solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor, fie prin demisie.

In cazul incetarii c.i.m.cu acordul partilor nu se acorda preaviz. In situatia demisiei ,aceasta poate fi cu sau fara preaviz.

2. Art. 81 din Codul Muncii:
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
......
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

3. Tichetele de masa se acorda in baza carui document se acorda, c.i.m., ccm aplicabil, reg.intern ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa demisionez costelbog costelbog Lucrez la o multinationala si sunt angajat pe o perioada determinata de 3 luni. Am acum 2 luni si 2 saptamani si vreau sa plec.Am gasit in alta parte si nu ... (vezi toată discuția)
Demisie de comun acord Seinaj19 Seinaj19 Bună ziua. Astăzi am facut o cerere de demisie de comun acord părților (preaviz 6-31 mai) iar după câteva ore mi-au zis ca de mâine sa numai vin sa ... (vezi toată discuția)
Demisie Subsemnata Subsemnata Buna ziua. Referitor la ce am întrebat mai sus,de la locul de munca m-i s-a spus sa merg astăzi sa depun i cerere de revenire din CIC cu data de astăzi si ... (vezi toată discuția)