Bună ziua. Astăzi am facut o cerere de demisie de comun acord părților (preaviz 6-31 mai) iar după câteva ore mi-au zis ca de mâine sa numai vin sa predau totsa stau acasă în preaviz ca ma plătesc la fel .Pot face asa ceva?bonurile de masă mai iau?
Nu exista demisie cu acordul partilor ... demisia poate fi cu sau fara preaviz sau sepoate solicita incetarea c.i.m. cu acodul partilor.
In cazul incetarii c.i.m.cu acordul partilor nu se acorda preaviz si trebuie acordul angajatorului. In situatia demisiei ,asa cum am mai mentionat, aceasta poate fi cu sau fara preaviz sinu trebuie aprobata de angajator.
Vi s-a dat un document in care sa se mentioneze faptul ca prezenta dvs la locul de munca pe durata preavizului nu este necesara /obligatorie fara sa va afecteze drepturile salariale?
ART. 81
(1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz. (7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Ati primit vreun document de la angajator in care sa se faca referire la alineatul 7.
Daca da, nu stiu daca sunt obligati sa va mai plateasca toata perioada de preaviz sau doar perioada cat ati muncit efectiv, pana la invocarea acestui articol...
Daca va da un act care sa ateste ca o sa fiti platita pe perioada cat stati acasa, atunci puteti sta, altfel sa nu invoce absente de la locul de munca...
Sau poate va da un act in care este invocat alin. 7 si atunci v-a trebui sa stati acasa...
Demisie
avocatnetforumuser
Buna ziua,
Ma puteti ajuta, va rog, cu o informatie legata de demisia cu acordul partilor, fara preaviz? Mai sunt valabile informatiile de la acest link ... (vezi toată discuția)