avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... OUG 195/2002,infractiuni la regimul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

OUG 195/2002,infractiuni la regimul circulatiei,conducere cu exercitarea permisuluide conducere suspendat

Serviviul rutier comunica dispozitia de suspendare a permisului de conducere,fara ca subiectul sa intre in posesia procesului verbal ......se ataca dispozitia...in contencios administrativ,.se transmite cererea serviciului rutier in vederea comunicarii procesului verbal......subiectul este prins la volan .....i se intocmeste dosar penal pe motiv ca dreptul de conducere era suspendat........va intreb in aceste conditii daca subiectul este acoperit.....deoarece ulterior a intrat in posesia proces verbal pe carea atacat-o la judecatorie...confirmand acest lucru procurorului de caz ......va rog sa-mi comunicati ce se intampla sau ce se poate intampla in acest caz in conditiile in actiunea suspenda masurile complementare
Cel mai recent răspuns: janos_robert , utilizator 21:37, 23 Septembrie 2012
mai sta in picioare dosarul penal intocmit de procuror?
Pentru ca sa existe infractiunea de conducere pe drumurile publice avand dreptul de a conduce suspendat , trebuiesc intrunite ambele elemente constitutive, latura obiectiva(existenta masurii suspendarii si comunicarea ei) si cea subiectriva(intentia).
Poate detaliati putin situatia pentru a intelege despre ce este vorba.Din descriere eu cam asta inteleg ca s-a intamplat.

& 2. Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie
ART. 209
(1) La cumulul a cel puţin 15 puncte de penalizare, serviciul poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă conducătorul de autovehicul comunică acestuia, în scris, în termen de 10 zile de la data înregistrării în evidenţă a ultimelor puncte de penalizare, sancţiunea contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, precum şi obligaţia de a se prezenta la sediul poliţiei rutiere, în termen de 5 zile de la primirea înştiinţării scrise, pentru a preda permisul de conducere.
(2) Titularul permisului de conducere are dreptul de a conduce autovehicule de la data cumulării celor 15 puncte de penalizare şi până la data expirării termenului când avea obligaţia de a preda permisul de conducere sau, după caz, până la data predării permisului de conducere.
(3) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule operează în ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere sau, după caz, a expirat termenul de predare a acestuia.
(4) În cazul în care titularul permisului de conducere nu se prezintă la poliţie în termenul prevăzut la alin. (1), perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule se majorează, de drept, cu 30 de zile.
(5) În situaţia în care titularul permisului de conducere face dovada imposibilităţii prezentării la poliţie în termenul de 5 zile de la primirea înştiinţării scrise, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule dispusă potrivit alin. (4) se anuleaza.

Daca s-a atacat dispozitia serviciului rutier...aceasta fiind anterior savarsirii infractiunii....pe motiv ca dreptul de conducere era suspendat....nu se impunea dezactivarea/ridicarea suspendarii dreptului......Este adevara ca nu a fost comunicat de catre subiect certificatul degrefa al tribunalului.....cred eu ca in momentul constatarii infractiunii subiectul era acoperit de drept.......Poate puteti d-voastra sa ma edificati
Parerea mea este ca va aflati intr-o eroare,daca dvstra ati atacat in contencios dispozitia serviciului rutier si prin care probabil ati cerut printr-un capat de cerere separata ridicarea suspendarii,aceasta nu inseamna ca depunerea actiunii suspenda executarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce,aceasta urmand sa se solutioneze la judecarea cauzei.
Stiu ca nu este ceea ce doriti sa aflati dar In opinia mea infractiunea exista.

Alte discuții în legătură

Permis de conducere suspendat alin91 alin91 Buna Seara. Va adresez si dumneavoastra o problema la care nu am raspuns clar. Anul trecut in septembrie mi a fost suspendat permisul de conducere pt ... (vezi toată discuția)
Mai pot ataca cu recurs hotararea prin care a fost respinsa plangerea? kosmin_2010 kosmin_2010 Un Proces Verbal intocmit de IPJ [Editat] pentru viteza, Eu sincer nu aveam viteza aia, aveam cam cu 10-15 km mai putin care imi salveaza permisul . Instanta ... (vezi toată discuția)
Majorarea perioadei de suspendare a permisului ducubusitia ducubusitia Buna ziua Am si eu o întrebare si nu am găsit răspunsul nicăieri , dacă poate cineva sa mă ajute , ii multumesc din suflet. Mi-a fost reținut ... (vezi toată discuția)