avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PLINGERE penala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PLINGERE penala

AM facut o plingere penala administratorului de asociatiei,de anul trecut din ianuarie,februarie,martie ,aprilie,si luna mai am avut 44 lei penalizare si in luna IUNIE mia bagat 144 lei penalizare iar lunile urmatoare nu a scazut penalizarea nici nu crestea doar 144,1 lei baga administratorul.
AM fost chemat la politie mia luat declaratie am zis ca nu am pretentii la nimic si iam dat politistului ca in luna aprilie 2012 administratorului de asociatie ia ridicat atestatul de contabil.
AM fost la asociatie presedintele mia spus o sa fie chemat in instanta si mia zis daca o gaseste pe zero platesti cheltuielile de judecata.
ATUNCI ce se va intampla in final voi fii tras la raspundere sa platesc cheltuielile.
Cel mai recent răspuns: silviu35 , utilizator 13:24, 2 Octombrie 2012
Sunt si eu administrator de bloc si ma confrunt cu probleme in sensul ca debitorii nu inteleg cum se calculeaza penalitatile. Exista un mod simplu de calcul> datoria lunara are o data scadenta. In cazul in care se depaseste data scadenta inscrisa pe liste cu mai mult de 30 de zile,e normal sa se plateasca penalitati de intarziere. Se calculeaza nr de zile intarziere (de la data scadenta pana la data platii din care se scad cele 30 de zile de gratie) apoi se inmulteste cu datoria lunara si cu procentul de penalizari de maxim 0,2% pe zi. Sper sa fi lamurit problema. Ceva important> Penalitatile sunt plafonate la maximum 100% din suma la care se aplica, deci daca procentul de penalizare este de 0,2% pe zi aprobat de Adunarea generala, atunci dupa 500 de zile intarziere penalizarile nu mai cresc.
@silviu35,
Ati facut plangere penala, dupa cum spuneti si-apoi ati declarat la politie ca nu aveti "pretentii la nimic".
Cine a "ridicat atestatul de contabil" administratorului? Ce este acela atestat de contabil?
Spuneti ceva neinteligibil cu privire la presedinte care ar fi spus, a zis... Despre ce cheltuieli de judecata este vorba?
Daca o sa va exprimati corect, o sa intelegem si poate va ajutam cu o solutie, o sugestie, un mod de abordare...

@Miliare

Penalizarea se calculeaza prin socotirea numarului de zile de la data scadenta la data platii, in conditiile in care plata cotei nu s-a facut in perioada de gratie.

Deci cele 30 zile acordate sunt numai pentru a nu fi penalizat, daca face plata inlauntrul acestor 30 de zile.
Daca le depaseste atunci penalizarea nu mai tine cont de cele 30 zile de gratie.

Astfel procedeaza si furnizorii. Ne lasa gratie 30 de zile de la data scadenta sa platim factura si, daca nu platim sau platim partial, o data depasita aceasta perioada de gratie, pentru suma ramasa in restanta penalizarea se aplica exact dupa data scadenta.
ATESTATUL la ridicat primaria administratorului si nu mai are voie sa tina contabilitatea in asociatii,la politie ma chemat sa imi ia declaratie ma intrebat politistul ce sunt cu penalizarea asta iam spus din ianuarie si pina in luna mai 2011 penalizare 44 lei in iunie 2011 penalizare 144 lei si a mers tot asa doar mai trecea 144,1 penalizare aici e ilegal ce face administratorul.
PRESEDINTELE a fost chemat la politie la declaratie avem alt administrator si presedintele mia spus daca iese pe zero fostul administrator ii platesti cheltuielile de judecata va fii si presedintele chemat.
EU la politie am spus nu am nici o pretentie sa raspunda penal administratorul.
Pentru ce sa raspunda penal administratorul? Ce a facut?

Alte discuții în legătură

Plingere penala la administrator asociatie silviu35 silviu35 ADMINISTRATORUL de la asociatie la rubrica penalizari luna MAI a bagat 44,76 lei,iar luna iunie suma de 144,8 lei in anul 2011. IN luna august 2011 ia-m facut ... (vezi toată discuția)
Penalitati Miha73 Miha73 Cum ar trebui sa calculeze administratorul asociatiei de propreitari penalitatile la datornici (conf. legislatiei) ? (vezi toată discuția)
Modalitate calcul penalizari narciisa narciisa Buna seara, Am o nelamurire referitoare la modalitatea de calcul a penalizarilor si pentru asta va expun un exemplu. Locatarul X plateste in 30.06 suma de ... (vezi toată discuția)