avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... majorarea pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

majorarea pensiei alimentare

buna seara. As dori sa stiu cum se procedeaza pt majorarea pensiei alimentere pe care fostul sot ar trebui sa o plateasca pt un minor, aceasta fiind stabilita prin hotarare judecatoreasca, odata cu divortul, la data de 14.04.2005 in cuantum de 75 ron, raportata la salariul minim pe economie de atunci. In momentul de fata salariul minim s-a dublat. Daca el lucreaza in strainatate, dar nu-i pot dovedi veniturile pensia se va calcula tot la salariul minim pe economie? Se va calcula si din urma sau din momentul in care se deschide actiunea? As dori un model de cerere pt majorarea pensiei alimentare. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 12:34, 22 Ianuarie 2009
Din pacate daca nu cunoasteti cu exactitate locul de munca al fostului sotului din strainatate, sau acesta lucreaza fara forme legale singura dvs posibilitate este intr-adevar majorarea pensiei. Cererea este similara cu cea prin care s-a stabilit pensia, adica dvs in calitate de reprezentat legal al minorului solicitati majorarea pensiei fata de modificarea venitului minim pe economie

Av. Gheorghe Alexandru
cereti majorarea pensiei cf modificarii venitului mediu si cereti si banii din urma daca acesta nu a platit pensia
In cazul in care cel caruia i se solicita plata pensiei de intretinere nu realizeaza venituri, cuantumul pensiei se va stabili raportat la salariul minim pe economie, care de la 1.01.2009 este de 600 lei.
se recalculeaza si din urma?
multumesc

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ContSters159553 ContSters159553 buna ziua, fostului sot i s-a stabilit 33% din salariul minim pe economie pensie alimentara pentru cei doi copii ai nostri.eu am primit prin mandat postal ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie de întreținere, tata în uk oprisan catalin oprisan catalin Fostul sot lucreaza in anglia si plateste pensia copilului in tara 290 lei,stiu doar locul de munca pot cere o majorare apensiei de intretinere a minorului ... (vezi toată discuția)
Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)