avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie de întreținere, tata în UK
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie de întreținere, tata în UK

Fostul sot lucreaza in anglia si plateste pensia copilului in tara 290 lei,stiu doar locul de munca pot cere o majorare apensiei de intretinere a minorului .cum trebuie sa procedez
Puteţi cere majorarea, dacă aveţi indicii clare că obţine venit mai mare.Depuneţi o acţiune în instanţă şi cereţi majorarea pensiei alimentare.
Atenţie!Dacă sentinţa care-i impune obligaţia de plată este stabilită în % din venituri, cererea va fi inadmisibilă, competenţa de rezolvare fiind a executorului judecătoresc.
Stimata doamna,

Pensia de intretinere poate fi raportata la venitul net efectiv, cand este prestata o activitate remunerata.

Nu are relevanta statul unde va munci efectiv debitorul.

In perioadele in care nu va fi realizata o activitate remunerata, instanta se poate raporta la salariul minim pe economia nationala din MAREA BRITANIE, insa trebuie sa exista inscrisuri care sa ateste ori resedinta, ori rezidenta, o sedere continua, constanta, pe teritoriul acelui stat.

Instanta de judecata are in vedere veniturile nete realizate, impozabile.

Va adresati instantei de judecata in a carei raza teritoriala domiciliati, in vederea majorarii cuantumului pensiei de intretinere.

Hotararea tradusa, legalizata, definitiva este recunoscuta in statul britantic, poate fi pusa in executare prin autoritatile sale.
(ori prin MINISTERUL JUSTITIEI, insa procedura este anevoioasa).

Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara,major care lucreaza amalia1 amalia1 buna ziua,cum procedez cd majora lucreaza,are 23 ani,pe timp de vara intrerupe serviciul,pleaca in anglia,spania,grecia sa lucreze,este pe ultimul an la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tată roman, lucrator în străinătate ... Emma12345 Emma12345 Bună seara! Dacă tatăl este roman, dar lucrează în străinătate cu forme legale, ce pensie alimentara trebuie sa plateasca unui copil minor? Se ... (vezi toată discuția)
Cum se stabileste pensia alimentara? alinaoniga alinaoniga Buna ziua!asi dori si eu sa stiu ce sa fac in cazul in care am divortat in anul 2008 si atunci instanta mi-a incredintat copilul de 2 ani iar tatalui i-a ... (vezi toată discuția)