avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara tată roman, lucrator în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara tată roman, lucrator în străinătate ...

Bună seara! Dacă tatăl este roman, dar lucrează în străinătate cu forme legale, ce pensie alimentara trebuie sa plateasca unui copil minor? Se calculează în funcție de veniturile de acolo sau minimul pe economie din România?
dupa veniturile pe care le are, daca le dovediti. Daca nu le puteti dovedi, dupa venitul minim din Romania.
Stiti in ce tara e si unde lucreaza ?
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2021
gi-jane2, moderator
Da, lucrează în Elveția și stiu numele si adresa firmei. Dar nu stiu cum as putea sa dovedesc veniturile.
daca el nu aduce adeverinta de salariu, faceti dvs in instanta cerere de comisie rogatorie , astfel o instanta similara de acolo se va ocupa sa faca adresa la societatea unde lucreaza sa obtina dovada veniturilor.
apelati la un avocat.
Buna ziua,

Veniturile efectiv realizate pot fi obtinute prin intermediul comisiei rogatorii internationale.

La plata pensiei de intretinere sunt avute in vedere veniturile nete, indiferent de tara unde este prestata activitatea remunerata.

Cand debitorul obligatiei de intretinere nu presteaza o activitate remunerata, pensia de intretinere este raportata la salariul minim pe economia nationala.

Daca detineti inscrisuri care atesta resedinta statornica, ori rezidenta in strainatate, pensia de intretinere poate fi raportata la salariul minim pe economia nationala din acel stat, pentru intervalul in care nu sunt obtinute venituri de naturala salariale, ori alte tipuri de venituri.
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2021
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat!- pensie de întreținere catalina45 catalina45 Buna seara....in luna ianuarie .a.c. am deschis actiune pentru pensie intretinere minor. Fostul sot se afla in strainatate cu sotia, respectiv Italia. L am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara BEBELUSA77 BEBELUSA77 AS DORI SA STIU DE CE ACTE AM NEVOIE PT. CA COPILUL MEU SA PRIMEASCA PENSIE ALIMENTARA CALCULATA DIN SALARIUL PE CARE PARINTELE CELALALT IL PRIMESTE IN ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara RalucaSB29 RalucaSB29 Buna ziua, Urmează sa divortez. Avem un băiețel de 2 ani si 4 luni. Soțul lucrează in Anglia ca si contractor la o firma. As vrea sa imi spuneti, cât ... (vezi toată discuția)