avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE ALIMENTARA

AS DORI SA STIU DE CE ACTE AM NEVOIE PT. CA COPILUL MEU SA PRIMEASCA PENSIE ALIMENTARA CALCULATA DIN SALARIUL PE CARE PARINTELE CELALALT IL PRIMESTE IN STRAINATATE UNDE LUCREAZA SI NU DIN SALARIUL MINIM PE ECONOMIE CARE ESTE IN RO.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:24, 10 Mai 2011
Va trebuie un act din care sa reiasa salariul pe care-l primeste tatal copilului in strainatate ...
In primul rand trebuie sa introduceti actiune de stabilire a pensiei de intretinere a copilului sau de majorare a celei existente , situatie in care trebuie cunoscuta adresa si locul de munca al paratului pentru ca instanta de judecata sa apeleze la efectuarea unei comisii rogatorii conform Directivei nr.38/2006 al CE la instanta de domiciliu a tatalui prin care sa solicite veniturile reale realizate de acesta.
Trebuie depuse cerificatul de nastere al minorului , hotarari de incredintare (divort)pensie anterioare , adeverinta de venituri a mamei reclamante
O astfel de speta am avut si eu candva. Problema este urmatoarea; Trebuie sa aduceti la cunostinta Instantei exact unde lucreaza celalalt parinte"" si Instanta sa solicite prin Comisie Rogatorie relatii de venituri de la firma unde lucreaza. Deci; pe vorbe instanta nu va poate da o pensie alimentara in folosul minorului mai mare daca nu stie ce relatii de venituri are parintele...Sper ca ati inteles raspunsul.. Trebuie ceva oficial ce salar are parintele in strainatate ,,OK.?:)
ideea este urmatoarea: un proces din acesta am eu pe rol acum .fostul a prezentat adeverinta precum este angajat la o societate cu salariul de 770 lei , net 581, cand de fapt este detasat in alta tara cu peste 2000 euro pe luna.cum pot demonstra eu ca el castiga acesti bani?am solicitat amanare,am primit o luna, acum trebuie facuta o adresa la firma prin care sa solicit ce ? ????? copia cim-ului ??? in tara primesc extrasele de cont ,primeste si salariul in lei , acesti 581 lei , precum si faptul ca trimite lunar sume mari in euro parintilor lui .unde as putea face o plangere ca acesta sa justifice aceste sume in euro pe care le trimite, adica cum sunt castigate , precum si faptul ca nici un leu din salariul lui nu este retras lunar din contul sau ...cum se descurca el , daca spune ca castiga numai acesti 581 lei ? ( iar acestia sunt intacti bine merci in contul sau din ro . ) o fraza de tot rasul din intampinare a fost : ''de unde sa le dau mai mult celor doi copii daca nu am de unde ?'' sau alta '' am instiintat reclamanta ca atunci cand mi se vor modifica veniturile o voi anunta ca sa se dau copiilor ceea ce li se cuvine '' . cum poate fi trasa la raspundere firma pentru ca nu trimite veniturile reale ? sunt dispusa sa fac plangere oriunde pentru a mi se face dreptate.pana unde trebuie sa mergem pentru ca copiii nostri sa primeasca ceea ce li se cuvine ? cum cresti doi copii cu 150 lei ? multumesc ..X-(
Pensia de intretinere poate fi stabilita in raport de venitul obtinut , in caz ca exista un inscris doveditor , si, in caz ca nu sunt obtinute venituri remunerate dintr-o activitate profesionala , data fiind munca in strainatate, poate fi stabilita aceasta obligatie de intretinere in raport de salariul minim pe economie din tara straina.

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat!- pensie de întreținere catalina45 catalina45 Buna seara....in luna ianuarie .a.c. am deschis actiune pentru pensie intretinere minor. Fostul sot se afla in strainatate cu sotia, respectiv Italia. L am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tată roman, lucrator în străinătate ... Emma12345 Emma12345 Bună seara! Dacă tatăl este roman, dar lucrează în străinătate cu forme legale, ce pensie alimentara trebuie sa plateasca unui copil minor? Se ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat catalina45 catalina45 Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu informatii sau un sfat. Prin hotărâre judecătorească, definitiva fostul soț a fost obligat la plata pensiei de ... (vezi toată discuția)