avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... contract nerespectat agentie turism, evaluare ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

contract nerespectat agentie turism, evaluare prejudiciu

Buna ziua!
As vrea sa intreb daca a mai avut cineva o astfel de problema si cum a procedat:
Un consumator incheie un contract cu o agentie de turism, cu anumite preferinte (destinatie, transport, hotel, etc) La plecare, pe aeroport, se prezinta cineva de la agentie si informeaza turistii ca vor fi trimis la alt hotel, in alta statiune la cateva sute de km (totusi in aceeasi tara- Creta, Grecia), dar in conditii mai proaste, iar la intoarcere, avionul nu i-a adus de unde au plecat (Timisoara), ci i-a lasat la Bucuresti.
Ma gandesc ca nu ar fi deloc dificil de dat in judecata agentia sau de formulat plangere penala pentru inselaciune, dar problema e ca turistii in discutie, fiind instiintati abia pe aeroport la plecare despre aceste date, si fiind informati ca vor fi trimis la conditii mai bune (neadevarat). au plecat cu acel zbor si au acceptat sa mearga in vacanta respectiva.
Totusi, ei nu au primit ceea ce au contractat.
Nu stiu cum s-ar putea evalua prejudiciul.
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Buna ziua in luna iulie anul trecut am cumparat de la o agentie ... Radulavynya Radulavynya Buna ziua In luna iulie anul trecut am cumparat de la o agentie de turism online 3 bilete de Avion pe ruta Bucuresti - New York si retur. A intervenit ... (vezi toată discuția)
Pacaliti de agentia de turism dodo83 dodo83 Buna ziua, suntem 2 familii care am apelat la o agentie online pt a ne trimite o oferta in vacannta in Turcia. Am acceptat un pachet , am incheiat un contract, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! de doi an de zile am achizitionat un pachet turistic ... maranos76 maranos76 Buna ziua! De doi an de zile am achizitionat un pachet turistic cu o agentie de turism in vederea efectuarii unei excursii de 6 zile in Israel. Din cauza ... (vezi toată discuția)