Va rog foarte mult ,sa mi se spuna , ce legatura este intre a avea spor denocivitate si spor conditii grele , si grupa de munca ? Daca am in fluturas aceste sporuri si dupa 2001 , trebuie sa am si conditii deosebite ( fosta grupa II ) ???Multumesc .
In multe situatii sporul pentru conditii deosebite de munca sau conditii grele de munca este legat de incadrarea in grupe de munca a locului de munca.
Insa este posibil si acordarea acestor sporuri fara ca locul unde va desfasurati activitatea sa fie incadrat in grupa a II-a de munca sau grupa I-a de munca
Eu nu am, fost prea clara in cele prezentate . Imi cer scuze .Problema este astfel : eu lucrez in acelasi loc ( Forja ) din 1990 , si pana in 2008 , decembrie , cand din cauza crizei , am fost disponibilizata .Din 1990 am avut ,tot timpul spor de conditii grele si spor de nocivitate .Deci am lucrat tot timpul in acelasi loc si-am avut tot timpul aceste sporuri .Problema e ca in 2001 , mi-au ramas sporurile si mi s-a luat grupa II de munca ( care acum se numeste " conditii deosebite " ).De aceea vin si va intreb : ESTE LEGAL sa mi se ia grupa de munca , desi eu am lucrat in acelasi loc , si am ramas cu cele doua sporuri ???
Din luna aprilie grupele de munca se regasesc sub denumiri noi : grupa I = apare in cartile de munca ca , " conditii speciale "
grupa II = apare in cartea de munca ca , " conditii deosebite "
De exemplu : in aprilie 2001 ,in cartea mea de munca scrie : ' incetat activitate in conditii deosebite "-desii eu am lucrat in continuare in acelasi loc si am in continuare in cartea de munca spor de conditii grele -14 % si spor nocivitate -10 %.
tot in aprilie 2001 la sotul meu ( ca exemplu ) , care lucra in acelasi loc cu mine ,in cartea de munca scrie : "Mentinut activitate in conditii deosebite " - adica are grupa II in continuare .Fata de mine ,care desii am ramas in acelasi loc si-n aceleasi conditii , nu mai beneficiez de grupa .
Deci , asa mi s-a luat grupa II-a .Este drept sa am cele doua sporuri in continuare , dar fara beneficiile grupei de munca . Atata timp cat altor salariati s-a pastrat ??? Multumesc si sper ca m-am facut inteleasa .
Alte discuții în legătură
Grupa munca
bunica1
Din 01.04.2001 grupa I si grupa Ii capata denumirea de conditii speciale , respectiv conditii deosebite .Aici am o mare nelamurire !! In cartea mea de munca e ... (vezi toată discuția)