Buna ziua,
Spuneti-mi si mie, va rog, care este suma maxima pentru care pot taia chitanta ca persoana juridica? Eu stiu de 5000 lei. Dar cei 5000, daca suma este corecta, sunt cu tva sau fara ?
Multumesc
Conform pct.4 din Normele metodologice pentru aplicarea art.5 si 6 din OG 15/1996 privind intarirea disciplinei financiar-valutare,aprobate prin HG nr.2185/2004,platile in numerar catre persoane juridice sunt acceptate in limita unui plafon zilnic maxim de 10000 lei,platile catre o singura persoana juridica fiind admise in limita unui plafon de 5000 lei.Sunt interzise platile fragmentate in numerar catre furnizori,pentru facturile a caror valoare este mai mare de 5000 lei.Deci cei 5000 lei sunt cu TVA.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.