avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Suma maxima pentru care pot taia chitanta PJ
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Suma maxima pentru care pot taia chitanta PJ

Buna ziua,
Spuneti-mi si mie, va rog, care este suma maxima pentru care pot taia chitanta ca persoana juridica? Eu stiu de 5000 lei. Dar cei 5000, daca suma este corecta, sunt cu tva sau fara ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: lemonik , utilizator 12:04, 19 Septembrie 2012
Conform pct.4 din Normele metodologice pentru aplicarea art.5 si 6 din OG 15/1996 privind intarirea disciplinei financiar-valutare,aprobate prin HG nr.2185/2004,platile in numerar catre persoane juridice sunt acceptate in limita unui plafon zilnic maxim de 10000 lei,platile catre o singura persoana juridica fiind admise in limita unui plafon de 5000 lei.Sunt interzise platile fragmentate in numerar catre furnizori,pentru facturile a caror valoare este mai mare de 5000 lei.Deci cei 5000 lei sunt cu TVA.
Va multumesc pentru lamurire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot incasa mai multe chitante la aceeasi factura? analici analici Buna seara Doresc sa emit o factura in valoare de 50 000 lei pot incasa de la client cate o chitanta in valoare de 5000 pana la achitarea facturii sau ... (vezi toată discuția)
Limita plati prin casa sanducatanas sanducatanas Sunt SRL.Ce suma pot plati prin casa unui furnizor.Ce suma pot incasa prin casa pentru plata facturi emisa catre un client.Care este sanctiunea pentru ... (vezi toată discuția)
Modalitate plata fact. peste 5000 lei rodia rodia Am urmatoarele nelamuriri privind plata in numerar a unei facturi cu valoare peste 5000 lei. Sa zicem ca trebuie sa paltesc o factura de 6500 lei. Numerar nu ... (vezi toată discuția)