avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Limita plati prin casa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Limita plati prin casa

Sunt SRL.Ce suma pot plati prin casa unui furnizor.Ce suma pot incasa prin casa
pentru plata facturi emisa catre un client.Care este sanctiunea pentru nerespectare?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 13:08, 17 Aprilie 2013
Platile in numerar catre persoane juridice sunt acceptate in limita unui plafon zilnic maxim de 10000 lei,platile catre o singura persoana juridica fiind admise in limita unui plafon de 5000 lei.(pct.4 din Normele metodologice pentru aplicarea art.5 si 6 din OG 15/1996 privind intarirea disciplinei financiar-valutare,aprobate prin HG 2185/2004). La fel si la incasare.
Nerespectarea prevederilor de mai sus constituie contraventie si se poate sanctiona cu amenda de la 5000 la 10000 lei,conform art.6 din OG 15/1996.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma maxima pentru care pot taia chitanta pj lemonik lemonik Buna ziua, Spuneti-mi si mie, va rog, care este suma maxima pentru care pot taia chitanta ca persoana juridica? Eu stiu de 5000 lei. Dar cei 5000, daca suma ... (vezi toată discuția)
O factura, cate chitante? ContSters63174 ContSters63174 Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite? (vezi toată discuția)
Chitanta persoana fizica mai mare de 5000 lei pvcc pvcc Buna ziua, ma intereseaza daca, din perspectiva pers. juridice, se pot emite chitante mai mari de 5000 lei de catre o pers. fizica catre o pers. juridica (pe ... (vezi toată discuția)