avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... conditii pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

conditii pensionare

Buna ziua.Sunt nascuta la data de 28 martie 1948.Am o vechime in munca de 8 ani ,lucrati la CAP, si de 12 ani primesc ajutor social.Acesta din urma se considera vechime in munca?Indeplinesc conditia de a iesi la pensie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marin1981 , utilizator 14:41, 19 Septembrie 2012
1. Pentru o femeie nascuta in martie 1948 varsta standard de pensionare este de 57 de ani si 8 luni, stagioul complet de cotizare este de 25 de ani si 8 luni iar stagiul minim de cotizare este de 10 ani si 8 luni.

2. Pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta trebuie sa indepliniti, cumulativ, cele doua conditii: varsta standard de pensionare si stagiul minim de cotizare.

3. Perioada in care ati primit ajutor social nu este stagiu de cotizare la pensii.
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata fara penalizare catalinaelenavochita catalinaelenavochita mama mea e nascuta in August 1961, activez in campul muncii de 32 de ani. Varsta standard de pensionare este 62 ani si 1 luna. Are grupa a II-a care-i reduce ... (vezi toată discuția)
Cand pot pleca in pensie??? bodo gabriella bodo gabriella Ma interesez pt cineva: in ianuarie face 57 de ani, are 41 de ani vechime din care 8 ani grupa a 2a. Cand pot iesi la pensie normala. Va multumesc pt timpul ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie bobocu bobocu Sant nascuta in data de 6.06.1957 si am un stagiu de cotizare de 19 ani,8 luni,28 zile din care 11 ani,10 luni ,29 zile conditii deosebite si 3 ani 28 zile la ... (vezi toată discuția)