avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acordarea pensiei alimentare majorilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acordarea pensiei alimentare majorilor

buna ziua!
fiti amabili, as avea nevoie de o lamurire in ceea ce priveste acordarea pensiei alimentare majorilor...
premisele problemei sunt acestea:
parintii nu sunt divortati, insa nu mai locuiesc impreuna;
eu am 19 ani si sunt sportiva de performanta, iar datorita acestui fapt am primit o camera in caminul clubului;
sunt studenta la universitate, la zi, insa cu taxa;
din sport nu castig bani pt a-mi putea plati studiile;
tatal meu refuza sa contribuie cu ceva in acest sens pe motiv ca are multe imprumuturi la banci si ca toti banii din salariu se duc pe achitarea datoriilor;
in aceste conditii, credeti ca as putea obtine o pensie alimentara din partea tatalui?

Cu speranta ca nu o sa ocoliti acest caz,
Va multumesc anticipat
Nu
se prezuma ca nefiind divortati se ocupa ambii de cresterea si educarea d-voastra.
in cazul in care divorteaza puteti solicita d-voastra personal instantei ca sa-l oblige la pensie de intretinere catre d/vostra pe perioada scolarizarii respectiv a facultatii dar nu mai mult de varsta de 25 ani.
Se prezuma ca fiecare parinte isi intretine copilul, indiferent de starea sa civila, a parintelui.
Cand nu se intampla, poate fi obligat.
Nu are nicio relevanta ca parintii sunt divortati, casatoriti, stau impreuna sau nu... conteaza ca legea ii spune sa-si hraneasca puiul... se pare ca suntem mai rai ca animelele uneori, şasandu-ne copiii nehraniti, de aceea s-a facut legea asta.
Aveti tot dreptul, introduceti actiune, luati dovezi si de la scoala si de la camin, aratati ca faceti tot ce puteti... Trebuie dovezi si despre banii obtinuti de dv. din sport, se va tine cont si de asta.
Stiu parintii, casatoriti, ambii obligai la pensie... :D Ca nu-si mai intretineau copilul ca nun le placea facultatea pe care si-o alesese acesta. :))

Succes!
Carei instante as putea sa ma adresez, dat fiind faptul ca nu avem acelasi domiciliu in cartea de identitate? si, mai ales, as putea beneficia de asistenta gratuita in cazul in care as introduce actiune impotriva tatalui?
Judecatoriei in a carei raza teritoriala isi are domiciliul tatal dvs.
si as putea beneficia de consultanta / asistenta juridica gratuita?

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara mocutzy27 mocutzy27 platesc pensie alimentara copilului meu din prima casnicie,iar acum la a doua am un alt copil in varsta de 6 luni. suma platita ca si pens alim se imparte ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara student sandra_sandra_64 sandra_sandra_64 Buna seara!As avea va rog urmatoarea intrebare:copilul meu are 18 ani,si din octombrie este student.Sunt divortata din 1996 iar in sentinta de divort s=a ... (vezi toată discuția)
Primesc pensie alimentara si dupa ce implinesc varsta de 18 ani? DenisaAnA DenisaAnA Pentru a primi in continuare pensie alimentara (de la tatal meu) trebuie sa depun eu ceva la judecatorie? Cum ar trebui sa procedez pentru a primi pensie cat ... (vezi toată discuția)